Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП направи всичко възможно за реализацията на третия мандат

Депутатът от „БСП за България“ от квотата на АБВ Владимир Маринов е входирал в Народното събрание искане за изслушване на министър-председателя Стефан Янев за причините за спиране на стрелбата по градоносните облаци на 28 август. Падналата градушка на тази дата нанесе значителни щети по 15 села в Пловдивска област, а земеделският министър Христо Бозуков обеща земеделските производители да бъдат обезщетени.

В заявлението на народния представител от „БСП за България“ се настоява за информация за планиран полет на военно транспортен самолет от летището „Рамщайн“ до 3-та Изтребителна авицонна база „Граф Игнатиево“, чиято траектория е преминавала през полигоните с борба с градушките и спряната стребла по градоносните облаци.

Лидерът на АБВ Румен Петков също е внесъл заявление за достъп до обществената информация, с което се настоява да се получат отговори на редица въпроси около този случай, включително имало ли е възможност самолетът да се пренасочи към друго летище и дали той е имал  предварителна заявка за извършването на такъв полет и от кога е тя.

„С болка трябва да кажа, че Пловдив и региона станаха много потърпевши от ученията на братята. Не знам защо забравихме случая на нахлуване на американски войници в частен имот и защо това подминава всички ни. Забравихме момчето, което са самоуби. По темата ни налегна онази омерта на мълчанието“, коментира Румен Петков.

Според Петков въпросите са и политически. Той смята, че причина за унищожената за милиони продукция, се дължи на управленска немощ.

Румен Петков коментира и политическата ситуация и заяви, че парламентарната група на „БСП за България“ е направила всичко възможно за реализацията на третия мандат.

„От другите политически сили какво видяхме? Няма съмнение, че ГЕРБ са заинтересовани за ускоряване на изборния процес. ДПС са в обичайното си положение. Тях не ги интересува кога ще са изборите, резултата си го имат.И се очертаха една група слуги на г-н Иван Гешев. Сега влизаме в следващите два месеца, в които Христо Иванов отново ще се бори с главния прокурор, отново ще рефоримра съдебната система. Мая Манолова отново ще сваля цените на тока и парното. Като минат изборите, ако Гешев отиде в парламента, Христо Иванов ще бъде в командировка. Цените на тока и парното ще продължават да растат“, коментира още Петков. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин, с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28