Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 12 до 15 септември спира ремонтът на пътя за Кръстова гора

За улеснение на пътуващите за предстоящия църковен празник Кръстовден /14 септември/, когато местността се посещава от много поклонници и туристи, от 12 до 15 септември временно спират ремонтните работи на третокласния път III-861 Югово - Лъки.

От четвъртък /16 септември/ ремонтните работи ще продължат, като за изпълнението им по график до 30 септември трафикът ще се спира между 8:30 ч. и 12 ч. и от 13:30 ч. до 17 ч., в дните от понеделник до събота. Пътуващите за Кръстова гора могат да използват маршрута Чепеларе - Рожен – Лъки.

В момента се полага асфалтобетоновата настилка в 17 км участък между Югово и Лъки, а в останалите 14 км от Лъки до границата с област Смолян ремонтът е завършил. Предстои монтирането на ограничителни системи и пътни знаци и довършителни работи.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По отсечката ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

  Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.​




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Безплатен диспут за приоритетите на 51 НС по Радио Пловдив

Днес по Радио Пловдив ще се проведе безплатен диспут от предизборната кампания за предсрочните избори за 51 Народно събрание. Началото на диспута е след новините в 10 часа, а темата: „Предизвикателства, управленски приоритети и политики в 51 НС. България по пътя на успеха - стабилност и развитие. “ В диспута ще участват представители на..

обновено на 03.10.24 в 06:56

Открива се фестивалът "Летерапопули"

Пилотното издание на фестивала за световна литература „Летерапопули“ стартира в Пловдив. До 7 октомври на емблематични за Старинен Пловдив пространства и АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ пловдивчачни ще момгат да се срещнат със съвременни писатели от цял свят.  Първи гости на тазгодишното есенно издание ще бъдат Хосе Мануел Фахардо – Португалия,..

обновено на 03.10.24 в 06:56

Карлово почита с изложба Евлогий и Христо Георгиеви

Община Карлово и Историческият музей организират изложбата „Евлогий и Христо Георгиеви – големите дарители на България“. Откриването е на 3 октомври 2024 г. от 17.00 часа в Историческия музей. В 10 пана, разположени в банери експозицията представя основни моменти от живота, стопанската, обществената и благотворителната им дейност. Акцент в изложбата..

обновено на 03.10.24 в 06:55

Община "Марица" получи 4 мил. лева за път до завод за авточасти

Държавата ще финансира изграждането на нова пътна връзка в община Марица. На днешното си заседание правителството отпусна 3 919 000 лева от бюджета на Министерството на иновациите и растежа за път до завод за производство на автомобилни част от "Зиес Юръп".  Инвестицията по проекта е в размер на над 18 млн. лв. и се предвижда разкриването на 101..

публикувано на 02.10.24 в 16:52

И в Смолянския театър са източени 1 млн. лв., доведоха директора в Пловдив

Директорът на смолянския театър Румен Бечев е доведен с полиция за разпит в Пловдив, но не е задържан. От пловдивската окръжна прокуратура уточниха, че развитие казуса с източването на средства се очаква в утрешния ден.    По-рано бе съобщено за сериозни нарушения от ръководството на Родопски драматичен театър – Смолян, установени при  проверка,..

публикувано на 02.10.24 в 16:41