Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петков и Василев ще обявят нова партия още в четвъртък

Вече има организация за създаването на формацията на Асен Василев и Кирил Петков

| обновено на 14.09.21 в 10:35

На 16 септември 46-то Народно събрание приключва своята работа. Пред България са избори 2 в 1. Какво ще се промени с поредния вот? 

Оценката за дейността на депутатите от отиващия си парламент поставяме с политическия анализатор Иван Тропанкев.

Той написа в социалните мрежи: "Добре, че приключва този парламент." Тропанкев поясни, че страстите в него така са се разгоряли, че се оказва в крайна сметка, че разположените в него политически сили нямат база за разговор. По думите му, те нито искат, нито могат да се помирят, особен тези, на които се разчиташе да съставят правителство.

Тропанкев допълни: "Основното бе, че има някакво задкулисие, което стои и дърпа конците им. Това бе, което ги накара да бъдат непримирими един към друг. Имаше и тънки сметки за общо управление, и в крайна сметка се оказа, че няма как те да направят такова мнозинство, че да могат да управляват. Как ще продължи в следващия парламент, най - вероятно с появата на нов играч, и с отпадането на някои от сегашните партии в парламента. Като например, формацията на Мая Манолова. Нови играчи ще бъдат Кирил Петков и  Асен Василев, които се очаква на 16-ти септември да обявят, че ще има нова формацияАз не съм убеден, че изборите "две в едно" ще бъдат толкова проблемни, както чертаят някои политолози."

Журналистът подчерта, че по отношение на новата формация на Петков и Василев, има много неизвестни, защото не се знае кой ще ги подкрепи. "Има ентусиазъм в много хора, има много Фейсбук групи, но реалната подкрепа става не само с голям ентусиазъм от идването на новия месия, (което е характерно за нас), но и с добрата организация", допълни Тропанкев. 

По повод на президентския вот, Тропанкев отбеляза, че Петър Стоянов трябва да бъде много помолен от няколко политически сили, за да отмени решението си, да не участва в тези избори. "Шансът на Румен Радев е много голям, според някои от проучванията, но ние сме били свидетели на изненади и внезапни сривове", заключи Иван Тропанкев. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17