Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Intelligent Music Project с уникален концерт в Пловдив

Intelligent Music Project готви голям концерт на Античния тетатър в Пловдив на 25 септември. В него ще се включат отново звездите на „Рейнбоу“ Рони Ромеро и на „Назарет“ Карл Сентанс.

С концерта се закрива лятното турне на групата на доктор Милен Врабевски, което започна също от Пловдив. Той подчерта, че решението е взето, тъй като в града на тепетата е най-вярната публика на Intelligent Music Project.

Имам голяма слабост към Пловдив. Не само, защото жена ми е от този град, но и тук е най-големият ни фен клуб. Енергията на почитателите ни зарежда. И получаваме това удовлетворение, което заслужава всеки добър музикант. Ще се радвам да бъдем заедно на 25 септември на Античен театър-Пловдив. Ще бъдете изненадани от енергията на групата“, заяви създателят, продуцент и автор на музиката и текстовете на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски.


Той изтъкна, че музикантите от групата работят перфектно и свирят все едно, че са били заедно от 30-40 години. На пловдивска сцена ще видим Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Боби Косатката, Лина Никол, Димитър Сираков, Иво Стефанов, Самуел Ефтимов, Рони Ромеро и Карл Сентанс.

„Карл Сентанс е изключителен вокалист, който прави страхотни интерпретации на парчетата ни, дава всичко от себе си на сцената и се получава много добре“, категоричен е доктор Милен Врабевски.

Групата ще изпълни специална селекция от най-добрите парчета от последните албуми. Рони Ромеро ще изпълни и песен в памет на Джон Лоутън - първия вокалист на супергрупата.

Intelligent Music Project готви нов албум

„Започваме следващата форма на надграждане в съвместната ни работа, а тя е да композираме, да създаваме парчета заедно. Бисер Иванов, Иво Стефанов и Рони Ромеро ще пуснат две парчета, които аз продуцирам. Тоест - няма да напиша всичко в този албум. Смятам, че това съавторство допринася за разнообразието, за нови изразни средства, за даване на път на изключителните музиканти в групата, които да намерят себе си и своята връзка с публиката“, сподели доктор Врабевски.

Седмият албум на Intelligent Music Project ще бъде посветен на безусловната обич. Очаква се турнето да продължи през зимата. В него ще се включи световноизвестният барабанист Саймън Филипс, който ще е музикален продуцент на седмия албум. Основният вокалист ще е Рони Ромеро, но участие ще има и Карл Сентанс.

Цялото интервю с доктор Милен Врабевски можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

В "Срещите" - за модерните българи някога и днес

Тази събота в "Срещите" с проф. Веселин Методиев говорим за интелигента - парвеню, един от 58-те му разговора с автори на сп. "Златорог" в книгата "Модерните българи". Интелигентът - парвеню е една от най-страшните болести за българското общество някога, според Атанас Илиев от "Златорог", а и днес, според проф. Веселин Методиев.  

обновено на 04.02.23 в 10:32

5 номинации "Икар" за спектакъла "Солунските съзаклятници"

Драматичен театър – Пловдив получи пет номинации за „Икар“ 2023 за представлението „Солунските съзаклятници“ от Георги Данаилов с режисьор Стайко Мурджев.  „СОЛУНСКИТЕ СЪЗАКЛЯТНИЦИ“ е спектакъл за неистовите млади сърца като бурета с барут. За гърлата, в които има само хрип и само вой към небесата. За младия ум, потресен от непоправимата паянтова сграда..

публикувано на 03.02.23 в 13:52

„Синдикат” вече записва за новата си учебна година

Модерна академия на изкуствата „Синдикат” започва записванията за своята дванадесета учебна година. Тази учебна година занятията ще бъдат през месеците март, април и май, а юни ще има допълнителни дейности, свързани с програмите. В Академията могат да се включат ученици от 8-ми до 12-ти клас. Заниманията са безплатни благодарение на финансирането от..

публикувано на 03.02.23 в 10:29

Пловдивчанин работи за откриването на ЕСК 2023 в Гърция

Пловдивчанинът Петко Танчев е част от екипа, който ще реализира официалното събитие „Mysteries of Transition“ за откриването на Елефсина – Европейска столица на културата 2023, малко градче на 20 км до Атина.   Тази събота, 4 февруари ще се проведе впечатляващата церемония на морското крайбрежие, с много визуални ефекти в спектакъла...

публикувано на 03.02.23 в 08:05

Художествената галерия Стара Загора гостува в Пловдив

Художествената галерия Стара Загора гостува в Градската художествена галерия – Пловдив с творби от своя фонд в изпълнение на дългогодишната съвместна програма на двете институции за разменни изложби. От днесв „Зала 2019“ на ул. „Гладстон“ 32  е показана експозиция с 50 живописни произведения от всички издания на Балканското квадринале на..

публикувано на 03.02.23 в 07:40