Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Intelligent Music Project с уникален концерт в Пловдив

Intelligent Music Project готви голям концерт на Античния тетатър в Пловдив на 25 септември. В него ще се включат отново звездите на „Рейнбоу“ Рони Ромеро и на „Назарет“ Карл Сентанс.

С концерта се закрива лятното турне на групата на доктор Милен Врабевски, което започна също от Пловдив. Той подчерта, че решението е взето, тъй като в града на тепетата е най-вярната публика на Intelligent Music Project.

Имам голяма слабост към Пловдив. Не само, защото жена ми е от този град, но и тук е най-големият ни фен клуб. Енергията на почитателите ни зарежда. И получаваме това удовлетворение, което заслужава всеки добър музикант. Ще се радвам да бъдем заедно на 25 септември на Античен театър-Пловдив. Ще бъдете изненадани от енергията на групата“, заяви създателят, продуцент и автор на музиката и текстовете на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски.


Той изтъкна, че музикантите от групата работят перфектно и свирят все едно, че са били заедно от 30-40 години. На пловдивска сцена ще видим Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Боби Косатката, Лина Никол, Димитър Сираков, Иво Стефанов, Самуел Ефтимов, Рони Ромеро и Карл Сентанс.

„Карл Сентанс е изключителен вокалист, който прави страхотни интерпретации на парчетата ни, дава всичко от себе си на сцената и се получава много добре“, категоричен е доктор Милен Врабевски.

Групата ще изпълни специална селекция от най-добрите парчета от последните албуми. Рони Ромеро ще изпълни и песен в памет на Джон Лоутън - първия вокалист на супергрупата.

Intelligent Music Project готви нов албум

„Започваме следващата форма на надграждане в съвместната ни работа, а тя е да композираме, да създаваме парчета заедно. Бисер Иванов, Иво Стефанов и Рони Ромеро ще пуснат две парчета, които аз продуцирам. Тоест - няма да напиша всичко в този албум. Смятам, че това съавторство допринася за разнообразието, за нови изразни средства, за даване на път на изключителните музиканти в групата, които да намерят себе си и своята връзка с публиката“, сподели доктор Врабевски.

Седмият албум на Intelligent Music Project ще бъде посветен на безусловната обич. Очаква се турнето да продължи през зимата. В него ще се включи световноизвестният барабанист Саймън Филипс, който ще е музикален продуцент на седмия албум. Основният вокалист ще е Рони Ромеро, но участие ще има и Карл Сентанс.

Цялото интервю с доктор Милен Врабевски можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

„Алтер его” посвещава брой 200 на Марин Бодаков

Юбилейният брой 200 ще посветим на Марин Бодаков, който ни напусна на 8-ми септември. Ще излъчим фрагменти от неговото гостуване при нас през 2019-та година. Ще звучат стихове от него и за него. А сатиричното “Аз” на водещия, Краю Петровски, в това конкретно издание ще бъде пуснат(о) в гарнизонна отпуска с преспиване. “So it goes” т.е...

обновено на 18.09.21 в 11:06

Владимир Зарев в "Срещите" тази събота

Тази събота в „Срещи-те” с писателя Владимир Зарев си говорим за властта; за копнежа ни да властваме...Инстинкт ли е потребността ни за власт?  И вярно ли е, че отначало властта променя човека и го прави удобен за себе си, а сетне човекът я променя и я прави удобна за себе си?. Слушайте, интересно е.  В събота от 9 часа!

обновено на 18.09.21 в 09:13

Сцена на кръстопът: "Бесове" и "Мъжка задушница" в събота

Есенният театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ продължава  със спектакъла на Театрална работилница „Сфумато“ „Бесове“ по Фьодор Достоевски.  Достоевистите наричат „Бесове“ „обезглавения роман“, заради орязаната непубликувана глава „У Тихон“, която е в епицентъра на спектакъла под режисурата на Иван Добчев. А в Камерна зала от 19.30 е..

публикувано на 18.09.21 в 08:09

"Пътят към върха" през шест сцени на Бунарджика

Второто издание на "Пътя към върха" ще се проведе под мотото "BRASS ON THE HILL"  на Хълма на освободителите (парк Бунарджика) на 19 септември. Куратор на програмата и тази година е екипът на Сдружение за култура и образование "Милчо Левиев" в сътрудничество с отдел "Култура, археология и културно наследство" към Община Пловдив. Над 50 изпълнители ще..

публикувано на 17.09.21 в 11:02
Арно Дюмон и Елена Сан Роман

Световни китари потапят Пловдив в "Испански нощи"

Тази вечер световноизвестният френски композитор и професор по китара Арно Дюмон и фламенко китаристката Елена Сан Роман ще потопят Пловдив в „Испански нощи“ с концерта си в Дома на културата „Борис Христов“. Двамата ще представят най-хубавите пиеси за китара от и за Испания.  Сред произведенията в програмата е музика на Де Файа, Албаниц,..

публикувано на 17.09.21 в 09:30