Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Уикенд в Пловдив" привлича туристи

Четвъртото издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“ ще се проведе на 17, 18 и 19 септември. Форумът включва три безплатни събития – „Уикенд в Пловдив тур“, представлението „Криворазбраната цивилизация“ на театър „Хенд“ и прожекции в кино „Арена“ в мол „Марково тепе“.

Жителите и гостите на Пловдив могат да се възползват от над 50 атрактивни оферти с отстъпки от 10 до 50% за хотелско настаняване, заведения и магазини за шопинг.

За да се възползват от всички предложения, граждани и туристи могат да си закупят „Уикенд гривна“, която ще бъде своеобразен билет за фестивала. Притежателите могат да участват в игра с награди със събирането на стикери от различните локации.

Основната цел на фестивала е повишаването на туристическия поток в Пловдив“ – изтъкна заместник-кметът по туризъм и култура Пламен Панов. Той уточни, че реализираните нощувки от български граждани тази година са се повишили с 29% спрямо предходната. Броят на чуждите туристи обаче е спаднал с 21 процента.

Създадохме този фестивал с идеята туристите не само да посетят града, но и да пренощуват тук и да посетят заведения като един вид добавена стойност на туризма“ – заяви Любозар Фратев от Съвета по туризъм.

Ако има някаква положителна роля пандемията от коронавирус това е, че се повиши вътрешният туризъм у нас. Туризмът е изживяване и ние, екскурзоводите ще опитваме да покажем различните лица на Пловдив“ – подчерта Румяна Титерякова от Асоциацията на екскурзоводите в България.


Още от категорията

В "Срещите" - разговор за бизнеса в новия свят

Тази събота в "Срещите" ще говорим за бизнеса в новия свят, във времето, което ни задължава да преизмислим всичко наново - политиката, правото, науката , за да съхраним планетата преди "Революцията на Гея".  Гост е Станислав Разпопов, директор в голям австрийски холдинг. Човекът, който познава добре бизнеса на Европа и хората, които го правят. 

обновено на 01.10.22 в 09:05

ГХГ представя "Субективни възприятия"

Двама млади автори - Йордан Велков от Пловдив и Гергана Балабанова от  Шумен,  дебютират с първа съвместна изложба в Градска художествена галерия - Зали за временни експозиции на Главната улица.  Живописната изложба е под надслов  „Субективни възприятия“, а ключов и обединяващ елемент в творчеството на художниците е уникалността на всеки..

публикувано на 30.09.22 в 12:08

Опера Пловдив открива новия си сезон

Концерт за деня на музиката“ представя Опера Пловдив в двора на Катедрален храм „Успение Богородично“.  С този специален концерт от формата и  молебен  Операта открива новия си творчески сезон. В програмата на концерта са включени арии и ансамбли от опери на Верди, Росини, Пучини, Офенбах, Чилеа и Джордано с участието тна солисти, Хор и..

обновено на 30.09.22 в 08:55

Концерт на "Collegium Ritornello" в библиотеката

Във фоайе „Изкуствотека“ на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив се открива новият сезон на програмата „Музикално матине в библиотеката“.  Концерт ще изнесе бароковият ансамбъл „Collegium Ritornello", който включва преподаватели и ученици от НУМТИ „Добрин Петков“, както и гост-изпълнители. 

обновено на 30.09.22 в 08:55

Културен семинар „Непознатите“ в АМТИИ

Културният семинар „НЕПОЗНАТИТЕ“ ще проведе своето четвърто издание днес и утре.Откриването е днес в концертната зала на АМТИИ с първия  модул „Наследството: общностно знание и устойчивост“-научна конференция с участието на изследователи от Гърция, Турция, Румъния, Полша, Финландия, Украйна, Великобритания, САЩ и България.  Следобед ще бъде..

публикувано на 30.09.22 в 08:55