Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изборите са предрешени, ако не се броят разписките от машините


С отказа да се броят разписките от машините за гласуване изборите са предрешени, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заедно с депутати от партията посети Кръстова хора на християнски празник Кръстовден.

Пред журналисти той подчерта, че единствената съдебна реформа на парламента е да прехвърлят бюрото за защита на свидетелите на „приятеля им“ Янаки Стоилов, който е служебен министър на правосъдието. Борисов предупреди, че страната влиза с новите разходи в актуализирания бюджет в свръх дефицит, който ни отдалечава от еврозоната. С хърватите се движихме заедно, сега до края на годината те влизат в еврозоната. „Месеци на хаос и нищо. Ние произведохме 100% брак от 4-ти април досега, благодарение на Радев", подчерта бившият премиер.

Борисов отговори и на заявеното от Мая Манолова, че при изграждането на газовата връзка с Гърция са нанесени щети за 22,5 милиона евро. Според него  и доставчикът на тръбите и строителят са избрани от гръцката страна. Какви злоупотреби е открила, попита риторично лидерът на ГЕРБ.

Заедно с пловдивския митрополит Николай Бойко Борисов разгледа строителните дейности на манастира, парите за който са отпуснати от правителството на ГЕРБ.

Заедно с пловдивския митрополит Николай Борисов разгледа строителството на новото крило на манастира. Кабинетът на ГЕРБ отпусна средствата за него, както и за ремонта на пътя до Кръстова гора. 

Бившият презиер изрази съжаление, че служебното правителството е спряло изграждането на пътя за Мулдавския манастир. 
Още от категорията
Общината в Пазарджик

Изграждат паметник на светите Константин и Елена в Пазарджик

В Пазарджик беше учреден инициативен комитет за изграждането на паметник на Светите равноапостоли Константин и Елена, като закрилници на града. Скулптурата ще бъде поставена на видно място, на един от бреговете на река Марица. Според първоначалния проект фигурите на равноапостолите Константин и Елена ще бъдат поставени върху фундамент, като общата..

публикувано на 18.09.21 в 13:27

162 са новите случаи на коронавирус в Пловдив област

1 892 са новите случаи на коронавирус в страната за денонощието. Положителни са 7,5% от направените над 25 хиляди теста, сочат последните данни на Единния информационен портал.  Най-много, близо 300 , са новите случаи в София, следват области Пловдив със 162 случая.  В Пазарджик новозаразените са 69 , а в Смолян – 20. Над 4 600 са пациените в..

обновено на 18.09.21 в 10:47

Изнесен пункт за ваксиниране срещу коронавирус в Пловдив

Изнесен пункт за имунизации срещу коронавирус ще има в Пловдив днес и утре.  И в двата дни той ще е разположен на територията на магазин от верига хипермаркети на   бул. „Санкт Петербург“ от 10 до 18часа. От Министерството на здравеопазването съобщиха, че ще през почивните дни изнесени пунктове за имунизация ще има и в София, Варна, Плевен,..

обновено на 18.09.21 в 10:47

Фестивалът "Пловдив - древен и вечен" продължава в парк Лаута

Фестивалът „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство” продължава днес и утре в парк „Лаута“, където пловдивчани и гостите на града могат да видят оригинални мечове, копия, боздугани и стрели от Античността и Средновековието.  През двата дни в различните фестивални зони над 200 участници ще претворят хилядолетната история..

публикувано на 18.09.21 в 10:47

Смяна на кабели на Централна гара пусна бариерите за 2 часа по възлови булеварди

ЖП авария блокира тази сутрин прелезите на бул. Копривщица и Пещерско шосе, като парализира трафика в час пик. Близо два часа - от 8 до 9,30 автомобилите се оказаха затапени около кръстовищата с прелезите.  Повреда по трасето, а не авария в бариерите на прелезите е причина за затварянете на бариерите при кръстовищата на бул. „Копривщица“ в..

публикувано на 17.09.21 в 16:33