Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът над родопското село Змеица е локализиран

| обновено на 16.09.21 в 08:33
Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Служители на горското стопанство от Смолян прекараха нощта в дежурство в местността "Топалчев гроб" над родопското село Змеица заради пожара, който се рзгоря във вторник в района. 

Той е труднопроходим и вчера горските прокараха с тежка техника път до мястото на огъня, обхванал площ от около 50-60 декара. 

Пожарът е локализиран, съобщиха тази сутрин от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Днес гасенето продължава. 

На място с огъня се борят три противопожарни екипа от службите в Доспат и Девин, около 30 доброволци и гасачески групи от стопанствата в Доспат и Борино. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушават и с хеликоптер пожара край Стрелча

Хеликоптер Ми-17 беше пренасочен от пожара край Стара Загора  към град Стрелча, област Пазарджик, съобщиха от Министерство на отбраната.   Вертолетът излетя в 15:10 ч. от 24-та авиобаза – Крумово за оказване на съдействие на пожарните служби.  Хеликоптерът AL Cougar продължават работата си по гасенето на пожара в района на Стара Загора. Задействан..

публикувано на 16.07.24 в 17:28

Ремонтират подпорната стена под храма "Св. Богородица"

Започна укрепването на опасната подпорна стена на ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това беше една от критичните точки за туристите и пешеходците през последните години. Деформирането на стената е продължило десетилетия заради прораствания на корените на дърветата и се превърна в аварийна точка на самосрутване. "Не биваше да отлагаме повече този..

публикувано на 16.07.24 в 16:30

Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища

Повече от десет къщи от вилната зона на калояновското село Отец Паисиево изгоряха при пожар, съобщи каза гл. инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" (РДПБЗН) – Пловдив. Пожарът влезе в населеното място и пълзи на север към село Пролом и град..

обновено на 16.07.24 в 16:16

ОД на МВР в Пазарджик има нов временен шеф

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Даниел Бараков е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Пазарджик.  Днес той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.  Старши комисар Даниел Бараков е на 43 години. Завършил е висшето..

публикувано на 16.07.24 в 15:38

Областният управител поиска военна помощ за пожара в Отец Паисиево

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева отправи искане към Министерството на отбраната за помощ за овладяването и потушаването на пожара, който се разрази към 13.30 часа във вилната зона на калояновското село Отец Паисиево. Искането е отправено към 61-ва Стрямска механизирана бригада за участие с инженерна техника и жива сила. На..

публикувано на 16.07.24 в 15:33