Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна ДЛОШ по колоездене в "Колодрума"

В Пловдив започна ДЛОШ по колоездене
Снимка: ПКД "Цар Симеон"

Зала "Колодрума" отново е домакин на най-престижното национално колоездачно състезание на писта – Държавния лично-отборен шампионат (ДЛОШ). От днес до 19 септември 97 колоездачи от 13 професионални клуба ще водят надпреварата, която ще се проведе в три категории - юноши старша, мъже елит и жени.

„Зала „Колодрума“ е уникална по своята стойност за страната – не само, защото друга такава в България няма, но защото няма аналог и на Балканския полуостров. Като качества на пистата „Колодрума“ е сред първите пет в Европа“, заяви директорът на ОП „Многофункционална спортна зала Пловдив“ Евелина Апостолова на брифинг преди началото на състезанието.

„Провеждането на държавните лично-отборни шампионати , както и националните шампионати на Румъния, е вече ежегодна традиция в зала „Колодрума“. След “Балканската Купа” 2017 г. и Балканския шампионат по колоездене 2018 г.,  през 2020 г. залата безпрецедентно спечели за първи път домакинството на Европейско първенство по колоездене на писта в България в дългогодишната история на този спорт“, допълни още Апостолова.

В брифинга взеха участие и зам.- председателят на Българската федерация по колоездене Любомир Венков и треньорът на ПКК „Цар Симеон“ Петър Павлов.

„Българската федерация по колоездене желае да използва тази зала все по-често, защото тя отговаря на всички световни изисквания за провеждане на състезания от най-висок ранг – с много бърза писта и изключително подходяща за провеждане на такива състезания“, коментира Любомир Венков. Той съобщи, че Пловдив отново ще кандидатства за Европейското първенство по колоездене на писта в „Колодрума“ и допълни, че тази година федерацията е провела два шампионата на писта в залата – зимен и летен, което не се е случвало в историята на българското колоездене.

Любомир Венков изказа специални благодарности към Община Пловдив и ръководството на зала „Колодрума“ за перфектните условия, които осигуряват.

Новото в тазгодишното издание на ДЛОШ, и изобщо в българското колоездене, е че за първи път се провежда шампионат по колоездене на писта за жени. Другата изненада е, че тази година, за първи път от 2002 г. насам, в България ще се проведе една от най-атрактивните дисциплини „Медисън“. С нея ще бъде закрито първенството на 19.09. /неделя/, когато ще се състои и награждаването на състезателите. Победителите в отделните дисциплини получават титлата Държавен шампион на България за 2021 г. за съответната дисциплина.

Във връзка с новите противоепидемични мерки шампионатът ще се проведе без публика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15