Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Пътя към върха" на Бунарджика обединява класика, поп и джаз

Второтоиздание на „Пътя към върха“ ще се проведе под мотото "BRASS ON THE HILL" на Хълма на освободителите (Бунарджика).

Куратор на програмата и тази година е екипът на Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ в сътрудничество с отдел  „Култура, археология и културно наследство“ към Община Пловдив

Над 50 изпълнители ще се изявяват на 6 сцени от 17.30 до 22.30 ч. в различни по жанр и стилове художествени изпълнения, задоволяващи и провокиращи широкия диапазон на културните потребности на очакваната аудитория – класика, поп и джаз и др.

Сред изпълнителите са известните пловдивски китаристи Стела и Костадин Динкови и техните възпитаници, Брас оркестърът  към СУ „Емилиян Станев“, Камерна формация „Арс Нова Квартет“, Дуо „Грациозо“ и др.

Кулминация на събитието ще бъде изпълнението на Антони Дончев "ALL STAR BIGBAND" в ансамблово звучене на най-изявените джаз музиканти в България.

Празникът е част от Есенния салон на изкуствата в Пловдив 2021 г. и е с вход свободен.


Още от категорията
Александра Сърчаджива с моноспектакъла ѝ

Александра Сърчаджиева "На живо" в Пловдив

Актрисата Александра Сърчаджиева ще представи в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив биографичния си моноспектакъл под името "На живо".  Той е по текст на Яна Борисова и с режисьор Димитър Коцев-Шошо, син на Константин Коцев.  Биографичната пиеса разказва за полюсните в живота на Сърчаджиева моменти – от най-тежките до най-хубавите. “Искам..

обновено на 17.10.21 в 13:20

В "Срещите" гостува писателят Николай Илчевски

„Щом днес сме един забързан мравуняк личности, които в лакомията си да научим или вкусим повече нямаме време за „есета” с падащи листа и въздишки сложих разказите си в менгемето на съкращенията и стягах, за да разбера докъде могат да бъдат свити.”  Николай Илчевски.  Какво се е получило - прочетете книгата му "Кукумяв"! А защо нарекохме..

обновено на 17.10.21 в 13:20
Кадър от филма на Пол Верховен

Синелибри събира отново почитатели на киното и книгите

Седмото издание на Синелибри се провежда под мотото „ Божествена комедия “ по случай 700 години от смъртта на  Данте Алигиери , „бащата на италианския език“. Паралелно с жителите и гостите на столицата, на едни от най-бляскавите литературни адаптации, създадени през последните две години, ще могат да се насладят и зрителите на Града под тепетата в..

обновено на 17.10.21 в 13:19

"Далечно плаване" с Моника Роменска в галерия УПАРК

Галерия „УПАРК“ тази вечер ще представи изложбата на Моника Роменска „Далечно плаване“.  Официално откриване няма да има заради противоепидемичните мерки, но художничката ще посреща почитатели на творбите си от 17 до 20 часа. Освен с въздействащите си графики, фотографии и нетрадиционни форми, тя е позната на публиката у нас като една от..

обновено на 17.10.21 в 13:19

Преге - предаване за света на книгите, 09 - 15 октомври

В предаването за книги на Радио Пловдив на 09. 10. 2021г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Лев Н.  Толстой. Хаджи Мурат. Севастополски разкази. 344 стр., ок. 4А, Паритет, 2021 Владимир Мацура. Обувките на Масарик. Щастливата епоха. 323 стр. , Ерго, 2021. Карл. М. Гаус. Пътешествие из моята стая...

обновено на 17.10.21 в 10:14