Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

4 часа прелезите по "Копривщица" и Пещерско шосе останаха блокирани

| обновено на 23.09.21 в 14:07


Отстранен е проблемът с кабелите на Гара Пловдив, заради който тази сутрин в 8 часа бариерите на ЖП прелезите  на Копривщица и Пещерско шосе останаха спуснати и блокираха автомобилния трафик. 

Аварията е била отстранена към 12 часа, съобщи за Радио Пловдив Иван Бакалски, ръководител на проекта за модернизация на ЖП пътя Пловдив-Бургас. Той потвърди, че причина за проблема е преместването на кабели, заради предстоящия пробив под Централна гара. При него е засегнат този, който е за връзка с прелезите. 

Преместването на кабелите ще приключи до края на следващата седмица, когато се очаква и разрешението за старт на пробива. 

 Проблемът с жп прелезите наложи автомобилният трафик да се пренасочва към обходни маршрути, регулирана бе и „зелената вълна“ на светофарите в района. Аварията предизвика и закъснения на влаковете по линията. 

Блокадата на жп прелезите и задръстванията в района е втора в рамките на седмица, като предишната бе на 17 септември.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тръгва нова линия между Карлово и Калофер от 1 април

Нова автобусна линия по направление Карлово – Калофер – Карлово тръгва от 1 април, съобщи пред Радио Пловдив кметът на Ботевия град Драгомир Боев.  Тя ще вози пътници всеки работен ден от Карлово до Калофер в 11 часа, а връщането от Калофер до Карлово е от 12.10 часа. "Линията е много удобна, защото обичайно калоферци пътуват сутрин в 8.30 ч...

публикувано на 29.03.24 в 13:48

Затварянето на Бетонния мост се отлага за лятото

Бетонният мост ще бъде затворен след 15 юни и трябва да е готов за Коледа . Договореност за това е постигната с ръководството на НКЖИ,  съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Идеята е да се работи през летните месеци, когато трафикът е по-малък, заради отпуските. Кукленско шосе пък се очаква да бъде завършено след 45 дни и да поеме трафика от..

обновено на 29.03.24 в 13:44

Осигуриха 1,3 млн.лв. за емблематичните културни събития в Пловдив

През 2024 Фондация „Пловдив 2019“ ще инвестира 1 300 000 лв. в големите събития на града.  Управителният съвет на Общинска фондация „Пловдив 2019“ е гласувал увеличение с 300 хиляди лева на бюджета на програма „Фестивали и големи събития“ в Пловдив, като по това перо за тази година се отделят общо 1 милион и 300 хиляди лева. За нея бяха получени..

обновено на 29.03.24 в 13:43

Земетресение стресна Девин и околността

Три земетръсни труса се усетиха тази сутрин в Девин. По думите на кмета първият трус е усетен към 8:30 часа, последвал и втори, като и двата са били доста силни. Малко преди 9:00 часа е имало и трети трус, но доста по-лек.  По данни на Националния Институт по геофизика, геодезия и география на БАН  трусът е регистриран в 08:38 ч. със сила 3,8 по..

обновено на 29.03.24 в 13:42

Тийнейджър е с опасност за живота, с мотора си блъснал кола

16 годишно момче е в тежко състояние  и с опасност за живота след като управляваният от него мотоциклет се е блъснал в автомобил между Първенец и Храбрино. Младежът е неправоспоспособен, а моторът му е бил с прекратена регистрация, съобщават от полицията. Шофорът на колатата, в която се е ударил, е на 34 години, тестван е с дрегер и..

публикувано на 29.03.24 в 13:37