Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Само две училища в Пловдив остават без спортни салони

За Руската гимназия и ОУ" Васил Петлешков" ще се търсят изпълнители на проектите

От общо осем училища без физкултурни салони в Пловдив, само две остават без строежи. Това са Езиковата гимназия „Иван Вазов“ и Основно училище „Васил Петлошков“ в район Западен.

По програма на Министерството на младежта и спорта -  във фаза строеж са салоните в  4 училища, като остават уточняващи детайли за проектите на други две училища в Пловдив.  

По спечелените проекти средствата за салон са от 1 200 000 лева до 860 000 лева. Нови спортни зали ще има в Средните училища „Свети Седмочисленици“ и „Софроний Врачански“ в район Тракия, както и в СУ „Найден Геров“ и ОУ „Душо Хаджидеков“.

Казусът с новата спортна зала в Руската гимназия ще се решава в следващите месеци, защото фирмата спечелила обществената поръчка за строеж се отказва от дейностите по проекта. 

Припомням, че общината обяви през 2018 г. обществена поръчка с цена от 1,5 млн. лева, като фирмата заяви най-ниска възможна стойност от 1,2 млн. лева. Към момента има закупена метална конструкция за залата, която е на стойност 240 000 лева, и е възможно занапред да се използва при строежа. По процедура, обаче следва общината да обяви нова обществена поръчка, и съответно нов изпълнител. 

За Основното училище "Васил Петлешков" общината е отделила в бюджета 35 000 лева за изготвяне на проект за новата им спортна зала. 

Живка Танчева потърси заместник - кмета с ресор “Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков

По темата той изрази надежда, че до края на този мандат на кмета Здравко Димитров, всички училища в Пловдив ще имат спортни зали.

Още от категорията

"Капачки за бъдеще" в Пловдив и още 25 града

Благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“ организира своята девета национална кампания. Тя ще се проведе в два дни на територията на 26 града.  В Пловдив пунктът за предаване на капачки е паркингът на магазин МЕТРО 1, като всеки, желаещ да дари събраните капачки може да направи това от 10 до 14 часа.  За първи път, освен капачки, в..

публикувано на 16.10.21 в 09:35

Нужен е експертен разговор за ядрената енергия

Какво означава за България Зелената сделка и както следва, след като днес представяме в европейските институции Плана за възстановяване и устойчивост, в ефира на Радио Пловдив коментира   Любов Панайотова , директор на фондация  "Европейски институт".  „Надяваме се да следват наистина хубави неща. Финансовият ресурс е изключително голям. В..

публикувано на 15.10.21 в 16:56

Автобусите са по- малко, защото парите и шофьорите не стигат

Драстични нарушения по обслужването на автобусна линия №10 от фирмата „Хеброс бус“ станаха известни след като Радио Пловдив потърси информация от Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Оповестената информация дойде след сигнали на пътници, че от  месеци  ситуциацията с Десятката е трагична, като им се случва да стоят по..

публикувано на 15.10.21 в 16:32
Златко Златанов

Трябва да затворят за 14 дни цялата държава

За тотален локдаун в цялата страна се обяви днес председателят на   Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи Златко Златанов. В следобедното предаване на Радио Пловдив „Ден след ден“ той мотивира предложението си с огромните разходи, които браншът в момента плаща за ток и топла вода и с високата..

обновено на 15.10.21 в 15:32

Българо-китайски център за обучение откриха в АУ

С онлайн церемония стартира работилницата Лубан в България. Новият българо –китайски център в Аграният университет в Пловдив откриха посланикът на Китайската народна република в София Дун Сяоддзюн и ректорът на университета проф. Христина Янчева . Тя подчерта в словото си, че през ноември 2019 г. Аграрният университет подписва споразумение..

обновено на 15.10.21 в 15:20