Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

2 млн.лв. допълнително за говедовъдите и овцевъдите от държавата

| обновено на 25.09.21 в 20:45
Снимка: noka.bg

Говедовъдите и овцевъдите ще получат допълнителни 2 млн. лева, обяви служебният министър на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков при официалното откриване на Националния събор за опазване на местните български селскостопански породи животни в Калофер. Той уточни, че средствата ще бъдат насочени към отрасъла, след като е било направено разпределение на неусвоен финансов ресурс.

Бозуков припомни, че говедовъдството и овцевъдството са били включени в ковид мярката, за която с актуализацията на държавния бюджет са осигурени 70 млн. лева, а събори като този в Калофер се подпомагат от държавата, тъй като съвпадат с целта за развиване на късите вериги на доставка.

Съборът се провежда за шестнадесети път под мотото „Да запазим заедно българското”, в местността „Паниците“ край Калофер. Тази година изложението е ориентирано към потребителите. 

Още от категорията

Верижна катастрофа с 4 коли край Войводиново, има ранени

Верижна катастрофа затруднява движението на югоизточния обходен път на Пловдив /II-56/.  На място са полицейски екипи, които регулират трафика. Сигналът е получен в 17.40 ч.  От  магистрала  "Тракия" към  Пловдив, край разклона за Войводиново, се ударили един след друг 4 автомобила.    По първоначални данни няма сериозно пострадали. 4-ма са откарани..

обновено на 22.10.21 в 19:14

Засега градски транспорт в Пловдив ще има

Пловдив няма да остане без градски транспорт и предприемаме всички мерки за това. От утре автобусите по всички линии ще се движат със същия график, както и досега.  Това заяви кметът Здравко Димитров след среща в превозвачите, продължила повече от час и половина. Кметът обаче призна, че ако банките блокират сметките на фирмите “Хеброс бус“ и..

публикувано на 22.10.21 в 18:20

Нужни са още ковид зони в общините в Пловдивска област

Заболеваемостта в Пловдивска област е 565 на 100 хиляди души население като към днешна дата активните случаи са 4061. Това съобщи областният управител Ангел Стоев при откриването на Областния кризисен щаб.  Той учотчни, че в момента се наблюдава лек спад на хоспитализирани с ковид -16,2%, но въпреки това ситуацията е сериозна.  Една от..

обновено на 22.10.21 в 16:23

Училищата в пет общини минават на ротационен принцип на обучение

Учениците от пет общини в Пловдивска област минават на ротационен принцип на обучение от днес до 4 ноември. Пловдив, Асеновград, Брезово, “Марица” и Перущица са в тъмночервената зона по заболеваемост, отчита РЗИ, което налага въвеждане на ротацията от МОН. По разпореждане на здравната инспекция учениците от всички училища в петте общини..

обновено на 22.10.21 в 16:22

Областният сам пожелал да напусне по лични причини, но променил решението си

Областният управител Ангел Стоев даде обяснение за рокадата, свързана с поста, който заема.  " Бях подал заявление до Министерския съвет да бъда освободен от поста по лични причини. След консултация с най-близките ми хора реших, че трябва да продължавам да изпълнявам функциите заради дълга, който съм поел към България и че трябва да преодолея..

публикувано на 22.10.21 в 16:00