Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Лозен блокират възлово кръстовище по обяд

Жителите на пазарджишкото село Лозен ще затворят за два часа, от 14 до 16 часа, възловото кръстовище при септемврийските ханчета, където се пресичат републиканският път Пазарджик – Белово - Костенец и пътят за Велинград. 

Протестът е заради спирането на ремонтните работи по трасето, което налага ползването на обходни маршрути през черни пътища. 

Отсечката Звъничево - Септември трябваше да бъде ремонтирана още през юни, но от АПИ твърдят, че няма средства за довършването й. 

Към протеста ще се присъединят и жители на Септември и Пазарджик, каза кметът на Лозен Дойчин Анчев:

"Имаме едно единствено искане - да се отвори пътят, отсечката Звъничево-Ханчетата. Десет километра е отсечката. Тя почти е завършена. Сега идва и зимният сезон, там през полето се минава - на ден по няколко пъти, да заобикаляш, това са километри, струва и пари, а и чупене ще е и на коли. То всичко минава от там. Трафикът си е много натоварен, това е главен път.  Няма как да го държат толкова време затворен.Всеки е съпричастен с таво, защото пречи на всички. Без протести нищо не става, просто положението е нетърпимо".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Издирваните мъж и дете в Стара планина са починали, другото дете е вече в Карлово

Мъжът и детето, поразени от мълния в Стара планина в района на връх Купен, са починали, спасено е 13-годишно момче, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба.  В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния Военен хеликоптер от 24-та авиобаза Крумово се включи в спасителната операция на пострадалите. Оцелялото дете вече е..

публикувано на 22.07.24 в 18:10

В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния

В Стара планина мълния е ударила баща и син в района на връх Купена, който се намира до връх Ботев.  Мъжът е на 47 години, детето е на 11. Сигналът за инцидента е подало 13-годишно момче. В ход е спасителна акция, като планински спасители от Троян почти са стигнали до пострадалите, каза дежурният в Планинската спасителна служба. В издирването на..

публикувано на 22.07.24 в 17:00
Пожарът между селата Овчеполци и Цар Асен е локализиран, няма опасност за населените места.

Локализираха пожара до Овчеполци

Локализиран е пожарът, който избухна по обяд в сухи треви, храсти и стърнища в землището на пазарджишкото село Овчеполци. Работи се за пълното му потушаване, съобщи говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов.  Три екипа гасят пожар на сухи треви край Овчеполци Той допълни, че в района на пожара е завалял дъжд, който много е..

публикувано на 22.07.24 в 14:22

Пловдив ще има нови контейнери за смет

Община Пловдив ще подмени всички битови контейнери за смет през следващите три години. В обявената поръчка за доставка на общо 1650 контейнери с три вида вместимост е заложена максимална цена от 9 милиона 470 хиляди лева без ДДС.  Според разписания график първите 400 съдове за смет трябва да бъдат доставени до края на тази година в районите Тракия..

публикувано на 22.07.24 в 14:12

Три екипа гасят пожар на сухи треви край Овчеполци

Сухи треви, храсти и стърнища пламнаха по обяд в землището на пазарджишкото село Овчеполци към село Блатница.  Заради вятъра, който често сменя посоката си, и огънят също е сменил посоката си и сега е тръгнал по посока село Цар Асен.  От пазарджишката пожарна уточниха, че са изпратени 3 противопожарни автомобила от Пазарджик и Пещера. На място е..

публикувано на 22.07.24 в 13:29