Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Жители на Лозен блокират възлово кръстовище по обяд

Жителите на пазарджишкото село Лозен ще затворят за два часа, от 14 до 16 часа, възловото кръстовище при септемврийските ханчета, където се пресичат републиканският път Пазарджик – Белово - Костенец и пътят за Велинград. 

Протестът е заради спирането на ремонтните работи по трасето, което налага ползването на обходни маршрути през черни пътища. 

Отсечката Звъничево - Септември трябваше да бъде ремонтирана още през юни, но от АПИ твърдят, че няма средства за довършването й. 

Към протеста ще се присъединят и жители на Септември и Пазарджик, каза кметът на Лозен Дойчин Анчев:

"Имаме едно единствено искане - да се отвори пътят, отсечката Звъничево-Ханчетата. Десет километра е отсечката. Тя почти е завършена. Сега идва и зимният сезон, там през полето се минава - на ден по няколко пъти, да заобикаляш, това са километри, струва и пари, а и чупене ще е и на коли. То всичко минава от там. Трафикът си е много натоварен, това е главен път.  Няма как да го държат толкова време затворен.Всеки е съпричастен с таво, защото пречи на всички. Без протести нищо не става, просто положението е нетърпимо".

Още от категорията

Овладяна е обстановката в Смолянска област

Спокойна е обстановката в Смолянска област след бурния вятър днес, който скъса далекопроводи и нанесе щети по електропреносната мрежа в десетки селища в планинската област.  Отстраняването на авариите продължи почти през целия ден. По информация на областната управа в Смолян, няма населени места без ток.  Пътищата от републиканската мрежа са мокри и..

публикувано на 29.11.21 в 22:43

Разкриха две схеми за издаване на фалшиви сертификати в Пловдивско

Пловдивската полицията разкри две схеми за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация срещу коронавируса. Според неофициална, но потвърдена от нашия източници информация,става  дума за  болницата в Асеновград и за частен медицински център в Раковски. По първоначална информация са задържани петима души.

публикувано на 29.11.21 в 22:03

Частично е възстановено елзахранването в Смолянска област

Почти навсякъде е възстановено електрозахранването в Смолянска област. Преди обед д есетки населени места в шест от 10-те общини в Смолянска област останаха с часове без ток, заради скъсани далекопроводи от силния вятър. Бурята пречи на аварийните екипи да отстраняват повредите, но към този час почти навсякъде авариите постепенно биват..

обновено на 29.11.21 в 17:40

Прокуратурата се самосезира по случая с изкопните работи

Окръжна прокуратура – Пловдив се самосезира и разпореди извършването на проверка във връзка с изкопни работи на територията на недвижима култура ценност  на ул. „Княз Александър I“ в Пловдив.   В хода на проверката предстои снемане на обяснения, събиране и анализ на всички относими по случая документи и др. Срокът за приключването е..

публикувано на 29.11.21 в 17:30

450 на 100 000 души е заболеваемостта от Covid-19 в област Пловдив

328 са новите случаи на COVID-19, регистрирани в Пловдивска област за последните три дни, като за днес са 28. 14-дневната заболеваемост е 450,63 на 100 000 души население. В болница са приети 44 пациенти.  В 3 детски заведения в областта  са регистрирани 3 нови случая на инфекцията, в едно училище е установен един случай.  Хоспитализираните..

публикувано на 29.11.21 в 15:47