Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Като независим кандидат Румен Радев е явление у нас

Жорж Трак е бил поканен да участва в ИК за издигането на Радев за втори мандат

| обновено на 28.09.21 в 10:40

Повече за инициативния комитет за издигане на кандидатурите на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат, с погледа на учредител от Пловдив. В програма "Точно днес" говорим с галериста Жорж Траккойто бе в залата с коментар за подкрепата му.

Жорж Трак каза, че на събитието в София е усетил непринудената атмосфера, като тонът е бил топъл и добронамерен. 

"Радев излъчваше спокойствие и увереност, думите му бяха без парадност, изпълнени със съчувствие към трудната ситуация в България", допълни още Георги Иванов. Той смята, че Радев следва максимата на водачите "След мен!", а не както някои други напред, а те най-отзад. "Думата можеше да вземе всеки, вечерта завърши с разговори с президента в по-тесен кръг, всеки един засвидетства уважението си към него. Лично аз го поканих в културен център "Тракарт" в Пловдив, заедно с проф. Иво Христов и журналиста Тома Томов ще проведем среща", допълни Иванов. 

Според него Румен Радев е явление в нашата страна. "Той е независим кандидат, подкрепен от широка коалиция, и е видно,че социалистите в последните години, при избори непрекъснато губят от своя рейтинг, докато Радев увеличава процентите си, вижда се неговото успешно управление", каза още галеристът. Той познава Радев от над 15 години, следил е неговата кариера.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17