Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Кузманов отпадна от Sofia Open

Димитър Кузманов
Снимка: Sofia Open


Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на турнира от сериите АТР 250 Sofia Open с награден фонд 481 270 евро. Националът на България отстъпи с 5:7, 1:6 от Камил Майхжак от Полша (№125), заменил в последния момент като „щастлив губещ“ четвъртия поставен Александър Бублик.

В първия кръг Кузманов постигна впечатляваща победа над №61 в смета Лоренцо Музети в мач продължил повече от три часа. Именно умората от този мач попречи на Кузманов за по-добър резултат.

Българинът започна великолепно срещата и поведе с 3:0. При 3:1 Мико успя да отрази седем точки за пробив и спечели гейм продължил 17 минути. След това Кузманов пък изпусна две точки за пробив за 5:1 и Майхжак взе подаването си. За съжаление Мико се пропука на собствен сервис и допусна рибрейк за 4:3. При този резултат Кузманов отново изпусна две точки за пробив – 4:4.

Полякът успя да пробие за 6:5, а веднага след това Мико поиска медицински таймаут. В тези минути бе видно, че Кузманов има сериозни признаци на преумора. Той се завърна на корта, но Майхжак взе подаването си и затвори сета след 76 минути игра.

Българинът поведе с 1:0 в началото на втората част, но загуби следващите шест гейма.

Мико заработи 9000 евро и 20 точки за световната ранглиста, в която заема 226-ата позиция.

Това е и най-доброто предтавяне на пловдивчанина в кариерата му до момента.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слушайте реванша "Ботев" - "Панатинайкос" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) посреща "Панатинайкос" в мач-реванш от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа днес. Срещата на стадион „Христо Ботев“ започва в 21:00 часа българско време и ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив. Първият двубой на гръцка земя завърши с минимален успех на ПАО с 2:1. Александър Йеремейеф и Анастасиос Бакасетас от дузпа..

публикувано на 01.08.24 в 10:11

Отличиха волейболни шампионки с почетна значка на Пловдив

Пловдивските общински съветници решиха единодушно със званието „Почетна значка на Пловдив“ да бъдат отличени три пловдивски състезателки от националния отбор на България по волейбол до 18 годишна възраст, който спечели титлата на приключилото Европейско първенство за девойки.  Званието се присъжда на Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена..

публикувано на 01.08.24 в 10:10

Съдийски назначения 3-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви нарядите за мачовете от третия кръг на Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Левски бе поверено на Никола Попов. В същото време Васимир Ел-Хатиб бе избран да свири срещата в "Коматево" между Крумовград и Ботев (Пд). Ето и всички назначения за двубоите на пловдивските отбори : 2 август 2024 г., петък, 21:15 ч...

публикувано на 31.07.24 в 18:07

Душан Керкез: Продължавам да твърдя, че Панатинайкос е фаворит

Старши треньорът на Ботев (Пловдив)   Душан Керкез даде пресконференция преди реванша с Панатинайкос. Ето какво заяви наставникът на "канарчетата" преди сблъсъка: "Панатинайкос има много класни футболисти. Това е отбор с много история. Имат много качество и от това, което чувам, водят в отбора още качествени футболисти. Не се плашим от Панатинайкос...

публикувано на 31.07.24 в 18:05

Панатинайкос кацна в Пловдив без трима титуляри

Отборът на Панатинайкос има сериозни кадрови проблеми преди гостуването на Ботев (Пловдив). За реванша с “канарчетата” отпаднаха двама от основните футболисти на “зелените” – капитанът Шенкевелд и халфът Вилхена. “Детелините” проведоха последната си тренировка в Атина във вторник следобед, а днес ще кацнат в Пловдив. Очаквано извън битката под..

публикувано на 31.07.24 в 18:02