Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Обрейко Обрейков е новият шеф на карловската болница

Общинският съвет на Карлово избра доктор Обрейко Обрейков за управител на Многопрофилна болница за активно лечение „Докотор Киро Попов“. До рокадата се стигна, тъй като мандатът на досегашния шеф доктор Христо Пелев изтича на 24 октомври и той не пожела да се кандидатира отново.

Конкурсът за управител на болницата беше спечелен от доктор Обрейков, който беше и единствен кандидат за поста.

Пред Радио Пловдив доктор Обреко Обрейков заяви, че управленските му приоритети са свързани с решаването на проблемите с липсата на кадри, а също и с възстановяване на хирургичното отделение и отделението по анестезиология и реанимация в болницата. Те бяха затворени заради липса на медицински персонал.

„Това рефлектира върху пациентите от Карлово, защото те пътуват до Пловдив и биват хоспитализирани там, за да бъдат лекувани хирургичните заболявания“, обясни доктор Обрейков и допълни, че ще води разговори с лекари от Карлово, които работят в пловдивски лечебни заведения. Той уточни, че болницата няма финансови затруднения.

Новият управител, който ще встъпи в длъжност на 25 октомври, ако не бъде обжалвано решението на ОбС, ще предприеме и кампания за популяризиране на медицинската професия сред дванайстеколасниците в Карлово, тъй като има недостиг на персонал в лечебното заведение. 

Доктор Обрейко Обрейков е шеф на КОВИД отделението в лечебното заведение, но постъпва в болницата в Карлово през 2020 година. Той е завършил специалност медицина в Медицински университет-Пловдив, а по-късно и „Общесвено здраве и здравен мениджмънт“ във висшето учебно заведение. Започва кариерата си през 2011 година като лекар в Спешно отделение на МБАЛ Асеновград, бил е специализант по нервни болести в различни болници, преминал е и през Центъра за спешна медицинска помощ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин, с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28