Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Капана дог“ за месеца на безстопанствените животни

| обновено на 30.09.21 в 17:06

"Всичко във Вселената е подредено в йерархии. Живите същества, заемат точно онова място в биологичните системи, където могат не само да оцеляват, но и да доставят материал за оцеляване на другите видове."

„Капана дог. На кафе с куче“ е събитие на Общинския приют „Приятел завинаги“, с управител д-р Веселин Бекирски, по повод Международния месец на безстопанствените животни, октомври. Събитието е на 3-ти октомври, на сцена „Ядрото“ в Капана. Началото е в 11 часа. 

Служители на приюта и доброволци, заедно с кучетата, ще бъдат на откритата сцена, като всяко куче ще има табелка с името му и информация, откога е в приюта. Поема го доброволец, който се разхожда с него из Капана, говори с хората, представя го. Финалната цел е кучетата да бъдат осиновени, да намерят своите стопани и нов дом. 

Искаме хората да разберат, че имат възможност да спечелят нов приятел. Всеки може да дойде в приюта, да се запознае с кучетата, да си поиграе с тях и да открие своя нов приятел, до живот. Искахме да отбележим, по подобаващ начин, Международния месец на безстопанствените животни. Затова, решихме да стартираме със събитие, с което да привлечем вниманието на гражданите на Пловдив. Когато има подобно публично събитие с изненада разбирам, че има хора, които дори не знаят, за съществуването на приюта, казва д-р Веселин Бекирски.

Следващият ден, 4-ти октомври, ще бъде "Ден на отворените врати". Традиционно на тази дата, Световния ден на безстопанствените животни, приютът организира специално отбелязване. Тази година, са поканени доброволци от движението „Пловдив чете“, които да четат приказки, стихотворения, есета посветени на животните. Поканени са и децата от Сдружение „Паралелен свят“, с които Общинският приют „Приятел завинаги“ са направили календар и работят с тях благотворително. Началото е в 10 часа. През целия октомври, ще има регулярни събития, като старт дават „Капана дог“ и „Ден на отворените врати“. 

В момента, в приюта има сто кучета. Тази година, осиновените са 166. Целта е до края на годината, осиновените кучета да станат 200. Приютът е отворен всеки ден, от 9.00 часа.

Още по темата от д-р Веселин Бекирски, гост в предаването „Вход свободен“. 

Чуйте, в прикачения файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Красимир Дунев

Красимир Дунев - вицешампион от Атланта 1996

Красимир Дунев е роден на 11.09.1972 г. в град Пловдив.  Олимпийски вицешампион на висилка от Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.одина. Красимир Дунев е първият гимнастик в света, който прави шест поредни прелитания на висилка. В отборното класиране на България заема шесто място, а в многобоя е двадесет и първи. Дебютира на Олимпийските игри в..

публикувано на 10.07.24 в 13:59
Пламена Миткова

Пламена Миткова на 5 см от медал в Унгария

Пловдивчанката Пламена Миткова остана на 5 сантиметра от медал в дисциплината скок дължина на лекоатлетическия мемориал "Ищван Дюлай" в Секешфехервар (Унгария). Миткова постигна 6.71 метра в най-добри си опит, с което заслужи петото място в крайното класиране. Победителка стана колумбийката Наталия Линарес с 6.87 метра, пред Акелия Смит от Ямайка с 6.83..

публикувано на 10.07.24 в 09:24
Душан Керкез

"Ботев" и "Марибор" с пресконференции ден преди мача

"Ботев" (Пловдив) и "Марибор" ще проведат своите официални пресконференции преди сблъсъка помежду им от първи квалификационен кръг на Лига Европа. И двете медийни събития ще се състоят на 10 юли, сряда, на стадион „Христо Ботев“ в залата за пресконференции под трибуна "Изток".  Пръв пред журналисти и фотографи в 18:30 часа ще застане треньорът на..

публикувано на 09.07.24 в 16:32

Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк

"Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк", заяви в ефира на Радио Пловдив Николай Бухалов, заместник кмет по „Спорт и младежки дейности“. В предаването Клуб "Неделя" той сподели най-вече  подробности за двете големи спортни събития, които предстои да се случат в града през настоящия месец, а именно световните първенства по кану-каяк - за..

публикувано на 08.07.24 в 16:06

"Ботев" продаде Уме Емануел на ФК "Цюрих"

"Ботев" (Пловдив) продаде 19-годишния флангови футболист Уме Емануел на швейцарския елитен ФК "Цюрих". По този начин „канарчетата“ осъществиха нов силен изходящ трансфер.  Нигерийското крило пристигна при „жълто-черните“ в края на 2022. Той изигра 47 двубоя за първия отбор, в който реализира 11 гола, като има и 3 мача с 3 попадения за дублиращия тим на..

публикувано на 08.07.24 в 15:17