Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва пилотна програма за недоносените бебета

Пилотна програма за следене на здравето, растежа и развитието на недоносените бебета започва фондация "Нашите недоносени деца".  До момента програмата няма аналог в страната – чрез нея ще се вдъхне кураж и сигурност на родителите и ще се даде възможност за оптимално развитие на нуждаещите се деца.

Програмата ще обхване семейства с доход под минималния за страната, като всички услуги и консултации със специалисти ще бъдат безплатни. 

В продължение на година и по предварителен график, семействата ще бъдат консултирани в Център за детско развитие от неонатолог, детски рехабилитатор, детски психолог, специалист по ранна детска интервенция, консултант по кърмене, ерготерапевт и др.

Основните изисквания за включване в програмата  са свързани с дохода на член от семейството и възрастта на детето. Кандидатстването става с подаването на онлайн заявка.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двата чешки хеликоптера за борба с пожарите са на летище "Пловдив"

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив. Те ще се включат в борбата с огъня утре, тъй като полети се извършват в светлата част на денонощието, съобщи в ямболското село Воден главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. Стоянов: Ситуацията във Воден започва да се овладява, работи се по обезопасяване на 2 съседни села Вчера..

публикувано на 17.07.24 в 21:18

Дълго поле е новата огнена точка в община Калояново (обновена)

Малко след 21 часа бе отворен пътят за Карлово в района на калояновското село Дълго поле. Той бе затворен заради задимяване преди разклона за гара Калояново, причинено от пожар на стърнища от двете страни на пътя и около жп   линията. Огънят е локализиран от два противопожарни екипа.  Близо два часа движението към Карлово се отбиваше през село..

обновено на 17.07.24 в 20:03

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

обновено на 17.07.24 в 20:02

Потушен е пожарът край Стрелча, над Сестримо е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно изгасен , съобщиха от МВР - Пазарджик.  В късния следобед бяха потушени последните локални огнища, но дежурни екипи на пожарната ще останат на дежурство през цялата нощ.  Доброволци и служители на гоското стопарство също ще останат на място. Огънят бушува две денощия, изгоряха около 400 декара горски площи. Пожарът,..

публикувано на 17.07.24 в 20:00

Овладяха пожара край Отец Паисиево, няма опасност за Пролом

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново, е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не прехвърля тези..

обновено на 17.07.24 в 17:22