Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разчистиха сметище край село след сигнал до Радио Пловдив

| обновено на 01.10.21 в 17:02
2
Снимка: Фейсбук група, с. Черничево

Разрешен беше проблем с нерегламентирано изхвърляне на биологични отпадъци, след сигнал до Радио Пловдив. Наш слушател през тази седмица сигнализира за разтоварени боклуци от камион на територията до частен имот в село Черничево

От община Хисаря реагира незабавно, като съдействаха за отстраняване на миризмите и замърсяването, причинено от почистване на тоалетни. 

Сигналът на наш слушател Иван Костадинов от Черничево гласи: "На 22 септември забелязах на шосето, на около 10 метра от него - изсипани фекалии, най-вероятно от камион Вома, защото се виждаха следи от гуми и маркучи. Сигнализирах веднага телефон 112, приеха обаждането ми, но реакция не последва след това. На 25 септември картината бе същата, като отново подадох сигнал до спешния телефон. Дежурните на 112 са уведомили  полицейското управление в Хисаря."  "Търсим спасение, ние живеещите в село Черничево", каза Костадинов.

След като бе констатирано замърсяването до гарата на село Черничево, последва реакцията на кмета на Хисаря Пенка Ганева, и на кмета на селото Богдан Иванов. Той сподели, че на много места недобросъвестни граждани изсипват боклуци и по пътя, който води за Хисаря. 

Общинските власти в сряда, на 29 септември изпратиха екип, които почисти терена, а след това мястото бе засипано с два камиона пясъчна маса, за да се отстрани силната миризма.

Пенка Ганева, кмет на община Хисаря каза: "Изпратих комисия от отдел "Екология", коятоустанови на място какво се случва. Извикахме Вома, кято отстрани това което е възможно от мястото, след това бе закарано на пречиствателната станция. Жалко, че хората търсят най-лесното, без да се съобразяват до какво води действието им. Това нарушава спокойствието на хората и екологичното равновесие. Има нерегламенитарни сметища на територията на общината, които ние периодично почистваме. Имаме сключени договори с фирми, обявили сме телефони за събирането на специфичен отпадък, но за съжаление гражданите изхвърлят боклуци, там където им е най-удобно. Общината дава от парите на данъкоплатците за да изчисти нерегламентираните сметища, което от своя страна увеличава таксата смет за всички ни." 

Репортаж на Живка Танчева, може да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17