Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден вело рекорд падна в зала „Колодрума“

Мартин Папанов с нов национален рекорд на "Едночасова езда"
Снимка: Община Пловдив

Още един национален рекорд бе подобрен в пловдивската многофункционална спортна зала „Колодрума“. Мартин Папанов от КК „Несебър“ успя да надхвърли досегашното най-добро постижение в дисциплината „Едночасова езда“, като навъртя общо 190 обиколки на пистата, което е общо 47,470 метра за 60 минути. Досегашното най-добро постижение в дисциплината принадлежеше на Мартин Попов от клуб "Долчини“, поставено на 26 септември тази година на столичния колодрум – 46 030 метра.

Мартин Маринов от КК „Янтра Исполин“ обаче не успя да счупи собствения си рекорд в дисциплината „3 000 м. индивидуално преследване“. Той остана на близо секунда от най-доброто постижение, което бе регистрирано на ДЛОШ преди десетина дни, отново в пловдивската зала.

Колоездачът на ПКК „Цар Симеон 1898“ Николай Генов пък въобще не стартира в опит да подобри рекорда в дисциплината „4000 м. индивидуално преследване“. От треньорския щаб на националния отбор са преценили да не рискуват с подобно начинание дни преди Европейското първенство в Швейцария.

Николай Генов реши да не рискува преди Европейското

„Смятаме, че подобен опит точно преди шампионата е неоправдан, въпреки че Николай много искаше да опита още сега да постави рекорд. Рисковете от травма заради претоварване обаче не са малки и е по-добре да се съсредоточи върху еврошампионата, за който пътува утре, а евентуално след първенството може да опита да подобри рекорда“, коментира главният треньор на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ Петър Павлов.

„Щастливи сме, че станахме свидетели на поредния рекорд, който пада в Колодрума. Не мога да кажа кое поред най-добро постижение, регистрирано в пловдивската зала, е това. Нашата писта е изключително бърза, в което се убедиха и участниците в Европейското първенство миналата година и съм убедена, че тук ще стане предпочитано място за подготовка и състезания“, заяви заместник-директорът на „Колодрума“ Галина Китена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Карлос Насар е олимпийски шампион!

Карлос Насар спечели мечтания златен медал в категория до 89 килограма във вдигането на тежести! Българинът стана олимпийски шампион с двубой от 404 килограма!    След първото движение - изхвърлянето, Карлос Насар поведе със 180 килограма, колкото изхвърли и колумбиецът Йейсон Лопес, но от втория опит.   Първата заявка на българина в движението..

обновено на 09.08.24 в 19:16

Боряна Калейн с историческо сребро за България

С четири отлични съчетания на обръч, топка, бухалки и лента Боряна Калейн си заслужи медала от Олимпийските игри в Париж. Това е едва втори медал за България от индивидуалната художествена гимнастика. Предишното отличие датираше от далечната 1988 година, когато Адриана Дунавска завоюва среброто в Сеул. Единствената по-добра гимнастичка от Калейн днес..

публикувано на 09.08.24 в 18:51

Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва

ПФК Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва. Крилото е петото ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за три години. Марсилио Силва е роден на 6 януари 2000 г. в Бразилия. Юноша е на Ауто Еспорте. Състезавал се е за отборите на Санхоанензе, Патриотас, Патросинензе. За последно е бил част от състава на Маморе. ПФК..

публикувано на 09.08.24 в 14:18

Ботев с аванс срещу Жрински

Ботев Пловдив надви Жрински Мостар с 2:1 на стадион "Христо Ботев" под тепетата в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Двубоят започна с добър изстрел на Самуел Акере в 10-та минута, който беше отразен от стража на босненци Марко Марич. Последва голям пропуск за гостите, след като Марио Чуже се измъкна, но бе спрян..

публикувано на 08.08.24 в 23:43

Семен Новиков е олимпийски шампион в Париж!

България има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Златният медал в борбата спечели Семен Новиков, който на финала надви иранският борец Алиреза Мохмадипиани, който е световен вицешампион в категория до 82 кг. Семен Новиков започна по-активно и иранецът бе предупреден, а българинът получи точка. След партера Новиков взе още две точки, за да..

публикувано на 08.08.24 в 21:35