Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният съвет на БСП обяви водачите на листите за изборите

| обновено на 03.10.21 в 19:45
Зам.-председателят на БСП Кристиян Вигенин и кандидатът за депутат Веска Ненчева

Националният съвет на БСП одобри водачите на листи в 31 избирателни райони, местата на коалиционните партньори и гражданската квота. 

Лидерът на партията Корнелия Нинова ще води листите във Варна и 25-многомандатен район в София. 

Водач на листата в 16-ти МИР Пловдив-град е Кристиан Вигенин, който застава начело и на листата в Ямбол. Досегашният водач на листата на партията в Пловдив проф. Иво Христов обяви във Фейсбук, че се оттегля от активната политика като народен представител след три мандата в Народното събрание.

В 17-ти МИР Пловдив-област листата се оглавява от Веска Ненчева. До момента водач бе Манол Генов, а на изборите през юли Ненчева беше четвърта. Тя обаче получи над 3100 преференции и се класира на второто място. От 2017 г. Веска Ненчева е депутат, член на комисията по образование и наука.

Драгомир Стойнев за втори път оглавява листата на партията в Пазарджик, а в Смолян - Емил Хумчев. На изборите на 11-ти юли водач бе Петя Михалевска.

До вторник се провеждат заседанията на областните съвети, които подреждат пълните листи. Като последна стъпка предстои Националният съвет да се произнесе по окончателния им вид.

Припомням, на приключилата късно снощи градска партийна конференция организацията на БСП в Пловдив отказа да нареди листа с кандидати за народни представители. Мотивът е незачитането на предложението на пловдивските социалисти водач на листата в Пловдив да е д-р Атанас Баташки, който има най – много номинации от партийните организации по места. Отделно пловдивските социалисти припомнят, че издигнатият от националното ръководство за водач Кристиян Вигенин е работил срещу интересите на пловдивската организация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Запали се гората край панагюрското село Априлци

Пожар пламна в района на панагюрското село Априлци.  Горят горски масив и сухи треви около него. На мястото са всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки. 

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23

Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стоянов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради..

обновено на 18.07.24 в 12:52