Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да не изпуснем голямата цел заради дребни противоречия

Кристиян Вигенин, заместник-председател на БСП

Това че има противоречия - не бих ги нарекъл чак конфликти, не означава, че не си говорим и че не сме в състояние да работим заедно за по - големи цели.

Това заяви пред Радио Пловдив Кристиян Вигенин, заместник-председател на БСП и водач на кандидат-депутатската листа на партията в 16 МИР Пловдив-град.

Той обясни, че днес е в Пловдив, а идните дни му предстоят поредица срещи на местно ниво и начало на предизборната кампания. 

Според Вигенин БСП има способността да се обединява по важни въпроси. Затова той вярва в разума на всеки един, който се е ангажирал с тази кауза.

Вигенин каза, че не се чувства като чужд сред свои като водач на листата в Пловдив. 

В никакъв случай не съм работил „срещу", а напротив „за" пловдивската организация, каза заместник-председателят на БСП.

Той коментира обвиненията от председателя на БСП-Пловдив Димитринка Вакрилова като цитирам: "едната гледна точка".  Вигенин смята, че "тези неща би трябвало да са останали назад във времето". 

Можем да намерим начин да работим заедно за един силен резултат не само на парламентарните, но и на президентските избори, подчерта Кристиян Вигенин. 

Тези недоволства, които винаги ги има - не само в Пловдив, а и на други места, могат да се преодолеят, смята заместник - председателят на социалистите. 

Това че не се нареди листата от конференцията е пропусната възможност, коментира Кристиян Вигенин.

Ако бяха наредили листа, водещите лица в тази листа щяха да влязат в следващия парламент, убеден е той. 

Вигенин припомни, че решението да оглави листата в Пловдив е било взето в последния момент, заради отказа на досегашния водач проф. Иво Христов. Целта е била да се опита да обедини организацията. 

Трябва да гледаме напред и вярвам, че можем да намерим възможности за обща работа. Не си струва заради дребни противоречия да изпуснем голямата цел, смята Вигенин. 

Вярвам в разума и желанието на всеки един социалист в Пловдив, че БСП може повече тука!

Кристиян Вигенин определи като постижима цел в следващия парламент да има двама депутати от Пловдив-град.

Той се надява предизборната кампания да бъде силна, активна и да покаже най - доброто, на което е способна БСП - Пловдив. 

Интервюто на Неда Велкова с Кристиян Вигенин е в прикачения звуков файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Търсят ваксини срещу коклюш при джипита и в аптеките

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването коментираха в програма "Ден след ден" председателят на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и  общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС. Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:44

Петима кандидат-студенти ще се борят за 1 място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на кандидат-студентите, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и..

публикувано на 24.04.24 в 13:15
Евелина Славкова

"Тренд": ГЕРБ-СДС водят с близо 10% на ПП-ДБ

Близо 10% ще е разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори в полза на партията на Бойко Борисов. Това сочи последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг груп". В изследването, което е проведено в периода 12-19 април, са участвали 1002 души. Изводът от проучването е,..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Бизнесът и културата търсят механизми за сътрудничество

Среща между бизнеса, културните институции и местната администрация в Пловдив търси механизми за симбиоза помежду си. Идеята е да се създадат значими връзки между индустриите и културния сектор.  Участниците ще имат възможност да се ангажират в динамични дискусии, да изследват нови бизнес възможности и да създадат партньорства...

публикувано на 24.04.24 в 09:52

В БСП не прощават поведение като на Григорова и Йончева

Социологът Юрий Асланов смята, че сглобяването на служебното правителство е трудно се само заради промените в конституцията, но и защото никой не очакваше разглобяване на сглобката. След като логиката се счупи, тя ще продължи да се чупи и за по- незначителни неща, каквото е служебното правителство, каза той в предаването "Ден след ден" на Радио..

публикувано на 23.04.24 в 15:59