Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков и Росен Костурков начело в Пловдив и в областта

“Продължаваме Промяната“ регистрира листите си за участие в изборите за Народно събрание в град Пловдив и Област Пловдив.

Водач на листата в 16 МИР гр.Пловдив е бившия икономически министър от служебното правителство Кирил Петков.

Водач на листата в 17 МИР Пловдивска Област и трети в листата за град Пловдив е мениджъра и предприемач инж. Росен Костурков, създател на първия по рода си в страната технически обучителен център, обслужващ бизнеса в индустриален парк. Той е и трети в градската листа.

В листите на "Продължаваме Промяната" за гр. Пловдив и Област Пловдив има успешни мениджъри и предприемачи, юристи, културолози, професори и научни работници, преподаватели, се казва в прессъобщение на формацията.

От там допълват, че "критериите, по които са избрани кандидатите  са да са добри професионалисти, доказали се в своята област, да са почтени и да не са членували в повече от една партия. Отивайки в парламента от тях се очаква да допринесат за развитието на населеното място, от което са избрани, да останат близо до хората в региона и да предлагат конкретни решения за техните проблеми"

Ето и пълните листи:

Продължаваме Промяната - 16 МИР Пловдив

1.Кирил Петков Петков - екс икономически министър от служебното правителство, съпредседател на "Продължаваме Промяната"

2.Христо Йорданов Даскалов - Професор, д-р, ръководител секция "Безопасност на храни" към Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт, утвърден специалист в областта на безопасността на храните

3.Росен Добрев Костурков - Мениджър и предприемач

4.Александър Николаев Ракшиев - Бизнес експерт и Финансист

5.Йордан Янков Маджунков - Програмист, специалист по криптовалути

6.Венцислава Милчова Любенова - Бизнес анализатор

7.Николай Георгиев Ангов - Магистър инженер, предприемач и докторант в областта на икономическото развитие

8.Кристина Георгиева Машонова - Индустриален мениджър

9.Ралица Иванова Банкова - Ръководител производство

10.Георги Веселинов Ганчев - Доцент, преподавател в ЮФ на ПУ, адвокат, експерт към Европейска Комисия

11.Петя Благоева Ленкова - Икономист, собственик на обучителна организация и консултантска компания за кариерно и организационно развитие.

12.Снежана Валериева Павлова - Ивент мениджър, преводач


Продължаваме Промяната - 17 МИР Пловдив-Област

1.Росен Добрев Костурков - Мениджър и предприемач

2.Гергана Кузманова Данева - Културолог, предприемач, организатор на културни и спортни събития с отношение към културните и природни забележителности на България, тяхното опазване и популяризиране пред света.

3.Стою Теодоров Стоев - Адвокат

4.Томас Димитров Димитров - Ръководител на екип -дигитален сектор, космос и авиация в logos Public Affairs, Брюксел

5.Калин Ангелов Кулин - Търговски директор

6.Петър Георгиев Панайотов - Мениджър и предприемач

7.Кирил Любенов Ташев - Мениджър продажби

8.Атанас Петков Котов - Мениджър и предприемач

9.Диана Николова Шопова-Ерол - Координатор производство

10.Веселин Захариев Варчев - Адвокат

11.Георги Николаев Рогачев - Адвокат

12.Райчо Николов Бадев - Програмист, изкуствен интелект и машинно обучение

„Избрахме за листите хора, които имат своята кариера извън политиката и могат да се върнат към нея по всяко време. Така те не са зависими от политическия процес и от това да са в парламента, защото си имат добра кариера извън него. Това прави и много по-трудно ние или някой друг да им каже какво да правят. Страната е готова да влязат добри специалисти по области, по сектори, които знаят какви са проблемите и имат смелостта да ги назоват, заедно с подходящите решения. Ние не събираме професионални партийци, а групи от съмишленици“, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Модерна инсталация на Римския стадион провокира пловдивчани

500 сребърни чували с неясно съдържание бяха струпани на Римския стадион. Гледката удиви минаващите покрай тях пловдивчани.  Инсталацията е на Севдалина Кочевска и е подготвяна за старта на Седмицата на съвременното изкуство, която се открива на 2-ри септември. Тя е част от Есенния салон на изкуството. "Инсталацията е вид надграждане на..

публикувано на 30.08.22 в 15:31

Пет мобилни секции за карантинираните в Пловдив

Пет подвижни секционни избирателни комисии за карантинирани и хора в изолация ще бъдат създадени в Пловдив. Това предлагат от Община Пловдив на базата на подадените до 10 ноември 63 заявления за гласуване от избиратели, съобщи в интервю за Радио Пловдив секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева. Предложението вече е изпратено до 16-та..

публикувано на 11.11.21 в 13:48

Изборните бюлетини пристигнаха в Пазарджик

Бюлетините за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември бяха доставени по обяд пред Областната администрация в Пазарджик. Общият им брой за двата избора в областта е 482 000. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация Пазарджик и днес ще бъдат предадени по график на..

публикувано на 10.11.21 в 12:31

Хартиените бюлетини за вота в неделя пристигнаха в Пловдив

Със  засилена полицейска охрана в Областната администрация на Пловдив пристигнаха 1 205 000 хартиени бюлетини, предназначени за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември. 617 000 бройки са предназначени за избирателните секции в 16 МИР Пловдив град, а 588 000 за МИР 17 Пловдив област...

публикувано на 08.11.21 в 13:58

ВАС отмени решението на ЦИК за броенето на разписките

Върховният административен съд отмени решението на Централната избирателна комисия в частта, в която е предвидено след броенето на контролните разписки данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването чрез машини, съобщиха от съда. Административно дело № 10928 от 2021 г. беше образувано по жалби на..

публикувано на 04.11.21 в 13:01