Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Смолян за 4 мандата се борят 27 листи с кандидат-депутати

Районната избирателна комисия в Смолян регистрира 27 листи с кандидат-депутати, състезаващи се за четири мандата.

Голяма част от имената в листите са непопулярни и дори непознати, включвайки се премиерно в предизборни битки. Дори системните партии обновяват списъците с претенденти за народни избраници. 

От четиримата досегашни депутати от Смолянски регион Мика Зайкова /ИТН/ и Хайри Садъков /ДПС/ оглавяват отново листите на издигналите ги за пореден мандат партии.

Бившият депутат д-р Красимир Събев е начело на листата на ГЕРБ за Смолян. Сред кандидатите на партията са бившият областен управител Недялко Славов и неговият заместник Адриян Петров. 

БСП издига листа с водач Емил Хумчев. Зарко Маринов, собственик и главен редактор на регионалния вестник "Отзвук" е начело на листата на "Демократична България". Сред кандидатурите на ДБ е и бившият заместник-министър на МВР Кирил Хаджихристев.

Листата на коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" отново се оглавява от ветеринарния лекар Димитър Пампоров.
Новата формация "Продължаваме промяната" издига кандидатска листа с водач Михал Камбарев.

От публично разпознаваемите лица се откроява Борислав Киряков. Някогашният национален шампион в алпийските ски е начело на листата на "Атака". Христо Смоленов е първи в листата на ВМРО-БНД.

За визитките и биографиите на повечето от претендентите за четирите депутатски места, избирателите се ориентират в началото на предизборната кампания основно по профилите им в социалните мрежи. Остава вероятността и самата кампания да се превърне във виртуален дебат, не само заради пандемията.

Още от категорията

Радев и ГЕРБ с най- голяма подкрепа в проучване на "Галъп"

Ако изборите за президент и вицепрезидент бяха в отминалата неделя, за Румен Радев биха гласували 51,2% от гласуващите, за Анастас Герджиков – 22,5%, за Мустафа Карадайъ – 7,9%, за Лозан Панов – 6,2%. Сред останалите личат най-вече Костадин Костадинов – 3,1%, Милен Михов – 1,6%, Веселин Марешки – 1,1%. С „Не подкрепям никого“ биха гласували 2,7%...

публикувано на 22.10.21 в 10:31

Безплатният диспут по Радио Пловдив ще е на 28 октомври

По време на кампаниите за избор на президент и вицеперезидент, както и на 47 Народно събрание, Радио Пловдив предоставя възможност за излъчването на четири предизборни диспута с участието на кандидати за народни избраници или представители на партиите, коалициите и инициативните комитети , регистрирани за вота на 1411.2021г.   Съгласно..

обновено на 21.10.21 в 12:24

Допълнителните 1600 машини пристигат до 30 октомври

 "Все още не сме преброили заявленията за гласуване в чужбина, за които срокът за подаване изтече в полунощ. Част  заявленията са подадени по дипломатически път на хартиен носител и те продължават да се обработват. До края на деня ще имаме яснота, за да определим броя на секциите". Заяви заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.  По думите й,..

обновено на 21.10.21 в 12:24

ДБ ще има представители в СИК-овете в Пазарджик

Всички представители на "Да, България" ще бъдат назначени в секционните избирателни комисии, въпреки спора около регистрацията на коалицията в 12 избирателни района в страната.  Срокът за регистрациите на секционните комисии изтича днес, каза председателят на РИК Пазарджик Йордан Кожухаров: „Назначаваме си СИК-овете, те в разпределението вътре си..

обновено на 21.10.21 в 12:24

Диспут за модерното образование по Радио Пловдив

На 21 октомври, четвъртък, по Радио Пловдив, ще се проведе платен диспут от предизборната кампания за изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г. Тъй като заявка за участие е подала само една от партиите, регистрирала кандидатска листа за парламентарния вот, диспутът ще се проведе под формата на интервю. Темата е “Подкрепа и развитие..

обновено на 21.10.21 в 09:48