Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

РИК- ове поискаха повече машини за обучение

| обновено на 14.10.21 в 16:43

Предстоящите избори ще протекат нормално, въпреки че са две в едно. 

Този увереност изрази председателят на 17 РИК Пловдив - област Дарина Тодорова. 

По думите й при машинното гласуване най- важно за избирателите е  да посочат успешно дали ще участват във вота за президент, за народно събрание или и в двата вида избори. 

Този път искаме да отделим повече време и възможности за обучение, посочи Дарина Тодорова.

"В преговори сме с ЦИК за предоставяне на 17 машини за предварително обучение на избирателите. За миналите избори за 17-те общини, които са в обхвата на 17 МИР имаше само 3, което беше недостатъчно", каза предеседателят на комисията.

Районната избирателна комисия в Пазарджик също поиска от ЦИК 10 допълнителни машини за обучение на секционните избирателни комисии.

Наличните три машини от предишните избори не са достатъчни за обучението на секционните членове. Почти невъзможно е провеждането на разяснителна кампания на избирателите в населените места, особено във високопланинските райони. Другият въпрос, който вълнува секционните избирателни комисии е дали ще се извършва контрол в края на изборния ден. 


Още от категорията

Радев и ГЕРБ с най- голяма подкрепа в проучване на "Галъп"

Ако изборите за президент и вицепрезидент бяха в отминалата неделя, за Румен Радев биха гласували 51,2% от гласуващите, за Анастас Герджиков – 22,5%, за Мустафа Карадайъ – 7,9%, за Лозан Панов – 6,2%. Сред останалите личат най-вече Костадин Костадинов – 3,1%, Милен Михов – 1,6%, Веселин Марешки – 1,1%. С „Не подкрепям никого“ биха гласували 2,7%...

публикувано на 22.10.21 в 10:31

Безплатният диспут по Радио Пловдив ще е на 28 октомври

По време на кампаниите за избор на президент и вицеперезидент, както и на 47 Народно събрание, Радио Пловдив предоставя възможност за излъчването на четири предизборни диспута с участието на кандидати за народни избраници или представители на партиите, коалициите и инициативните комитети , регистрирани за вота на 1411.2021г.   Съгласно..

обновено на 21.10.21 в 12:24

Допълнителните 1600 машини пристигат до 30 октомври

 "Все още не сме преброили заявленията за гласуване в чужбина, за които срокът за подаване изтече в полунощ. Част  заявленията са подадени по дипломатически път на хартиен носител и те продължават да се обработват. До края на деня ще имаме яснота, за да определим броя на секциите". Заяви заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.  По думите й,..

обновено на 21.10.21 в 12:24

ДБ ще има представители в СИК-овете в Пазарджик

Всички представители на "Да, България" ще бъдат назначени в секционните избирателни комисии, въпреки спора около регистрацията на коалицията в 12 избирателни района в страната.  Срокът за регистрациите на секционните комисии изтича днес, каза председателят на РИК Пазарджик Йордан Кожухаров: „Назначаваме си СИК-овете, те в разпределението вътре си..

обновено на 21.10.21 в 12:24

Диспут за модерното образование по Радио Пловдив

На 21 октомври, четвъртък, по Радио Пловдив, ще се проведе платен диспут от предизборната кампания за изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г. Тъй като заявка за участие е подала само една от партиите, регистрирала кандидатска листа за парламентарния вот, диспутът ще се проведе под формата на интервю. Темата е “Подкрепа и развитие..

обновено на 21.10.21 в 09:48