Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Не е нужно вдигане на дънъците, за да е по- богата държавата

Най-новата и най-бързо набираща подкрепа партия „Продължаваме промяната“ ангажира в кандидат-депутатските си листи основно хора от бизнеса, каквито намерения изразиха при учредяването на олганизацията лидерите Кирил Петков и Асен Василев.

Росен Костурков е начело на листата на патията в 17-ти избирателен район Пловдив-област и е на трето место в листата за Пловдив - град. Той е инженер по образование, мениджър и предприемач, създател на първия по рода си в страната технически обучителен център, обслужващ бизнеса.

"Кирил Петков ме покани лично и за няколко часа успя да ме убеди да се включа в „Продължаваме промяната“, каза Костурков в първото си интервю след обявяването на листите. По думите му за решението е повлияло не само обаянието, но и  оценката на работата на Петков като министър на икономиката.

В коментар на икономическата ситуация в страната Костурков обяви, че основният проблем е да се спрат изтичането на пари и кражбите от бюджета и да се работи за корупция. Той призна, че България има ръст в икономиката, но в сравнение с други  страни от ЕС, а и с наши съседи изостваме доста.

Веднъж събрани в хазната, парите тръгват в неправилната посока и не се използват в полза на обществото. 

Не съм проварженика на увеличаването на данъците, защото сега налогът, формиран от преки и непреке данъци е надхвърля 50%. Проблемът е в преразпределянето.

Росен Костурков смята, че макар и пртиворечиво звучаща, тезата "с десни инструменти - леви цели" е напълно осъществима. Работата по този начин ще помогне и за справяне със социалното неравенство, което е не само между работещите и пенсионерите с унизителни пенсии, но и сред самите работещи. 

С уговорката, че е дебютант в политиката, Костурков ограничи въпроса за политическото бъдеще, след третите за годината избори, до прогнозата, че  ще има правителство и то "Слава Богу" ще е коалиционно. Еднопартийният модел е изживял времето си, както показва и опитът на стара Европа.

"Трябва да има помъдряване. Не смятам, че в българския партиен живот няма качествени и чисти хора, просто трябва да намерят своето място в парламента", каза в интервюто Росен Костурков.


Още от категорията

Радев и ГЕРБ с най- голяма подкрепа в проучване на "Галъп"

Ако изборите за президент и вицепрезидент бяха в отминалата неделя, за Румен Радев биха гласували 51,2% от гласуващите, за Анастас Герджиков – 22,5%, за Мустафа Карадайъ – 7,9%, за Лозан Панов – 6,2%. Сред останалите личат най-вече Костадин Костадинов – 3,1%, Милен Михов – 1,6%, Веселин Марешки – 1,1%. С „Не подкрепям никого“ биха гласували 2,7%...

публикувано на 22.10.21 в 10:31

Безплатният диспут по Радио Пловдив ще е на 28 октомври

По време на кампаниите за избор на президент и вицеперезидент, както и на 47 Народно събрание, Радио Пловдив предоставя възможност за излъчването на четири предизборни диспута с участието на кандидати за народни избраници или представители на партиите, коалициите и инициативните комитети , регистрирани за вота на 1411.2021г.   Съгласно..

обновено на 21.10.21 в 12:24

Допълнителните 1600 машини пристигат до 30 октомври

 "Все още не сме преброили заявленията за гласуване в чужбина, за които срокът за подаване изтече в полунощ. Част  заявленията са подадени по дипломатически път на хартиен носител и те продължават да се обработват. До края на деня ще имаме яснота, за да определим броя на секциите". Заяви заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.  По думите й,..

обновено на 21.10.21 в 12:24

ДБ ще има представители в СИК-овете в Пазарджик

Всички представители на "Да, България" ще бъдат назначени в секционните избирателни комисии, въпреки спора около регистрацията на коалицията в 12 избирателни района в страната.  Срокът за регистрациите на секционните комисии изтича днес, каза председателят на РИК Пазарджик Йордан Кожухаров: „Назначаваме си СИК-овете, те в разпределението вътре си..

обновено на 21.10.21 в 12:24

Диспут за модерното образование по Радио Пловдив

На 21 октомври, четвъртък, по Радио Пловдив, ще се проведе платен диспут от предизборната кампания за изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г. Тъй като заявка за участие е подала само една от партиите, регистрирала кандидатска листа за парламентарния вот, диспутът ще се проведе под формата на интервю. Темата е “Подкрепа и развитие..

обновено на 21.10.21 в 09:48