Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оранжев код за обилни валежи за днес

Времето ще се задържи облачно и дъждовно, валежите ще продължат и през нощта срещу събота. 

В 16 области на Централна Северна и Южна България е обявен оранжев код за валежи от дъжд, очакват се значителни количества, на отделни место до 65 mm. 

Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен от североизток. 

Минималните температури ще са от 2-3° на места из високите полета на Западна България, където сутринта дъждът ще е примесен със сня. 

Максималните ще са съответно от 5-6° до 17-18°. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Задържаха 3-ма мъже, ограбили турски граждани на АМ "Тракия"

Полицията в Пазарджик задържа 3-ма столичани, ограбили турски граждани на АМ „Тракия“. В неделя вечерта в полицейските управления на Септември и Пазарджик е получена информация за извършени две кражби от паркирани леки автомобили.  Возилата били оставени на паркинги към бензиностанция и заведения на бързо хранене в района на АМ „Тракия“...

публикувано на 23.07.24 в 11:40

56-годишен мъж е причинил пожара край Овчеполци

56-годишен мъж е задържан заради пожара, унищожил сухи треви край пазарджишките села Овчеполци и Цар Асен в понеделник. Според разследването той е предизвикал инцидента по невнимание.  Мъжът от Овчеполци е вторият задържан за пожари в Пазарджишка област тази седмица.  Задържаха 19-годишен, запалил терен при фотоволтаици до Пещера..

публикувано на 23.07.24 в 11:11

Калин Стоянов благодари на чужди огнеборци, помагали срещу пожарите

Вътрешният министър Калин Стоянов ще се срещне с чешките и испанските пожарникари, оказали помощ на българските си колеги в овладяването на възникналите в страната пожари.  Срещата ще се състои на летище Пловдив, съобщават от МВР. Чешките и испанските пожарникари участваха активно в гасенето на големите пожари в Ямболско, в старопланинската местност..

публикувано на 23.07.24 в 10:39

НАП продава транжорна в Асеновград

Националната агенция за приходите продава на търг с тайно наддаване транжорна в Асеновград и идеални части от поземлен имот.  Фабриката се състои от основна сграда със застроена площ от 532.30 кв. м. и пристройка с хладилни камери. Имотът се намира в транспортно достъпен район с напълно изградена инфраструктура.  Първоначалната му цена е 127 200..

публикувано на 23.07.24 в 10:37

Търсят се специалисти в 40 професии, няма мотивирани хора

Кои ще са най-търсените кадри от работодателите в Пловдивска област през следващите 12 месеца и в предстоящите от 3 до 5 години, показва проучване на Агенцията по заетостта. То бе представено на заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие, в която участват представители на всички общини, директорите на бюрата по труда в..

публикувано на 23.07.24 в 10:19