Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Чистят речното корито на Марица по спешност

Община Пловдив спешно почиства коритото на река Марица от дървета и храсти, съобщи заместник-кметът по екология Анести Тимчев.  

На този етап то се извършва  е с наличните ресурси на общинското предприятие „Градини и паркове“. Директорът му Веселин Козарев обаче  предлага с допълнителни  30 000 лева от бюджета да се наеме тежка техника, с помощта на която могат да се почистят повече от 170 декара.

13 милиона лева са необходими за цялостното почиствена на коритото на река Марица в пределите на община Пловдив, което е с дължина 10 километра. На три етапа се предвижда  премахване на растителността, на наносите и укрепване на подпорните стени.

Досега няма подадени нито една индикативна оферта по  обявеното пазарно проучване за първия етап на стойност 5 млн. лв. 
Още от категорията

Скали премазаха две коли в Смолянско, в едната е имало бременна жена

След обилните дъждове, скали се срутиха в Смолянско и затиснаха два автомобила. По чудо няма жертви и тежко пострадали хора. Първият инцидент е станал на пътя Смолян – Търън и по чудо няма пострадали.  В ударения автомобил са пътували бременната жена и майка й , които са се разминали без наранявания. Те са прегледани от екип на Спешна помощ и са..

обновено на 08.12.21 в 16:56

НАП Пловдив се похвали с рекорден ръст на приходите

Над 3 милиарда лева данъци и осигуровки са събрани от Териториалната дирекция на НАП Пловдив от началото на годината до края на ноември. Увеличението спрямо същия период на 2020 г. е близо 360 милиона лева. Общо данъчните приходи възлизат на 1 милиард и 460 млн. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е 514 млн. лева, 343 млн...

обновено на 08.12.21 в 15:23

Ваня Христева оглави Окръжна прокуратура - Пловдив

Ваня Христева е новият шеф на  Окръжна прокуратура – Пловдив, избрана единодушно от ресорната колегия на Висшия съдебен съвет.   Тя бе  временно изпълняваща длъжостта от юни.   Като предимство за избирането  и бе изтъкнат нейния професионален и административен опит.   Ваня Христева има юридически стаж от 22 г. само в съдебната система. Била е..

публикувано на 08.12.21 в 15:17

Още пет жертви на ковид в Пловдив, сред тях и неваксиниран мъж на 38 години

198 са новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие. Сред новозаразените са санитар и лекар по дентална медицина.  В 9 училища са диагностицирани 9 нови случая и още два в други две детски заведения. 14-дневната заболеваемост е 346,79 на 100 000 души население.   Починали са 5 души, всички те са били неваксинирани. Сред..

публикувано на 08.12.21 в 14:59

Подготвят "Даме Груев" за големия ремонт, утре затварят част от улицата

Започват подготвителни работи за реконструкцията на ул. „Даме Груев“, а движението на автомобили в участъка от ул. „Охрид“ до бул. „Македония“ ще бъде спряно от утре  (четвъртък) до 23 март 2022 г. .  За същия период се променя маршрутът на линия № 11 от градския транспорт. Реалният старт на ремонта, които предвижда цялостна реконструкция..

обновено на 08.12.21 в 14:56
Подкасти от БНР