Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Трябва да затворят за 14 дни цялата държава

| обновено на 15.10.21 в 15:32
Златко Златанов

За тотален локдаун в цялата страна се обяви днес председателят на  Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи Златко Златанов. В следобедното предаване на Радио Пловдив „Ден след ден“ той мотивира предложението си с огромните разходи, които браншът в момента плаща за ток и топла вода и с високата заболеваемост от коронавирус.

„Не е възможно да работим. Ако мислят трезво и реално как да помогнат на хората и как да помогнат на бизнеса, трябва да затворят. Трябва да затворят тотално не само нашия бизнес, а цялата държава. Поне за 14 дни. Затварят. Следят какви са показанията на вируса  и решават дали ще пуснат още 10 дни да бъде затворено“.

По думите на Златанов, сега и „да работят, и да не работят, е все едно и също“. Оттам и заключението му: „По-добре да не работим“. Само аптеките и магазините за храна трябва да останат отворени, е мнението на хотелиера.

В понеделник представители на бранша се събират в Сандански да решават как ще посрещнат зимния сезон в условията на противоепидемичните мерки. За своя хотел Златанов е категоричен, че ще се тестват всички гости още на входа му. Според него, обаче, за да има изобщо зимен сезон, мерки трябва да се приемат точно сега, тъй като все още сме в "междинен" туристически сезон.

„14 дни ще издържим"- посочи Златанов и прогнозира, че ако до 14-15 дни не се реши нещо, така че страната да излезе от тъмночервената зона, и чуждестранните туристи няма да спасят зимния ни сезон и някои дестинации може да „загинат“.

Цялото интервю със Златко Златанов мпоже да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Художникът Иван Тотев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Иван Тотев, но не бившият кмет, а художникът. Имената на двамата съвпадат случайно, но не случайно те са с различни професионални пътища. Художникът Иван Тотев има редица самостоятелни изложби, а последната той откри преди седмица в София. Произведенията му, предимно скулптури от..

обновено на 27.11.21 в 18:03
Журналистът Валентин Ненков

Пазарджик е в топ 5 по размер на такса смет за граждани и бизнес

От 1 януари 2022 г.  такса смет в община Пазарджик се увеличава с между 30 и над 50 %. Поскъпването важи и за граждани, и за фирми.  Това решение взеха в късния следобед вчера общинските съветници на Пазарджик.  Вносител на предложението за по - високите налози за битовите отпадъци е кметът Тодор Попов. Той се опита да го прокара в..

публикувано на 26.11.21 в 17:16
Радка Аргирова

Новият вариант има повече мутации и ще заразява по-лесно

Нов вариант на КОВИД-19 е засечен в Южна Африка, съобщи СЗО, която днес провежда заседание. До колко е опасен новият щам и дали наличните ваксини предпазват от него, ще коментираме с вирусолога  проф. Радка Аргирова . Тя смята, че все още данните за този вариант са недостатъчни, за да се каже със сигурност дали е опасен.  "Това, което прави..

публикувано на 26.11.21 в 16:45

Зимните курорти са готови за новия сезон

Нашите зимни курорти са готови за новия сезон - както с високата категория на настанителната база, така и с това, че успяха да създадат необходимите условия за комфорта на посетителите и да избягването на зараза , каза пред журналисти в Пловдив  служебният министър на туризма Стела Балтова.  Правителството  има желание и интерес презцялото..

обновено на 26.11.21 в 16:11

В края на преговорите за кабинет камерите трябва да се изключат

Шансовете за ново правителство са добри. Камерите, надявам се, са само първата фаза от преговорите между ПП, БСП, ИТН и ДБ, коментира пред Радио Пловдив политологът доц. Даниел Смилов.  Според него публичността на преговорите дава възможност на преден план да излязат общите черти и идеи на четирите партии и да се демонстрира волята им да формират..

публикувано на 26.11.21 в 15:57