Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пловдив влезе в тъмночервената зона, опашка за ваксини пред РЗИ

| обновено на 20.10.21 в 16:04
Снимка: Радио Пловдив, Антония Попова

Тази сутрин пред РЗИ Пловдив се изви опашка за поставяне на ваксини срещу Covid-19. Повече от 30 души чакат, за да бъдат имунизирани. 

Те заявиха пред репортер на Радио Пловдив, че са дошли да се ваксинират, за да могат да работят нормално. Припомням, че от утре се въвежда изискването за наличие на зелен сертификат за достъп до всички дейности на закрито. 

От РЗИ увериха, че разполагат със всички видове ваксини и желаещи да получат първа или втора игла няма да бъдат връщани. От днес работи още един кабинет за ваксинация в РЗИ. Организацията е добра и не се чака дълго. 

15 са ваксинационните пунктове в Пловдив и областта, уточни д-р Аргиров, зам.- директор на РЗИ.

Докато хората чакаха за ваксинация пред сградата на РЗИ се проведе малобрн протест на недоволни от мерките . Сред протестиращите имаше активисти на извънпарламентарни партии.

Междувременно от РЗИ съобщиха, че Пловдив е влезл в тъмночервената зона след като заболеваемостта от вируса в цялата област е достигнала 505.55 души на на 100 000 население на 14 дневна база.

За последното денонощие новите случаи са 479. Сред новозаразените са две медицинска сестри. В 14 училища в областта са регистрирани 24 нови положителни случая. 4 нови случая има  и в 3 детски заведения. 

Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област към днешна дата са 634,  85 са на интензивно лечение, 59 от тях са интубирани.

Починали са 19 души. При три от тях нама регистрирани придружаващи заболявания.  Всички починали са били без ваксина.

По-обед пред РЗИ недоволни от мерките, изискващи наричие на зелен сертификат за достъп от утре, се събраха на малоброен протест. Сред протестиращите се разпознават активисти на извънпарламентарни партии.Още от категорията

Пловдив обмени опит за зоните с ниски емисии

Община Пловдив бе домакин на международен онлайн форум на тема „Зони с ниски емисии – добри практики и идеи“. На събитието презентираха представители на общините Краков, Солун, Пловдив и София. Срещата беше открита от кмета Здравко Димитров, който очерта основните теми.  „Въвеждането на нискоемисионни зони е едно от важните и все по-належащи решения,..

публикувано на 27.01.22 в 20:03

Нови глоби заплашват страната заради мръсния въздух на Пловдив

Проектът за Водния цикъл на Пловдив е със сериозно забавяне и проблеми, а заради нарушенията на общината при справянето с мръсния въздух, страната ни е заплашена от нови санкции. Това заяви в Пловдив вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов. Той уточни, че ще направи всичко възможно да продължи финансирането на водния проект по..

публикувано на 27.01.22 в 18:03

Смолян затяга противоепидемичните мерки

Затягат мерките заради нарастващата заболяемост от Сovid-19 в Смолянска област. Областният кризисен щаб за борба с Сovid-19 проведе спешно заседание заради нарастващата заболяемост от заразата на територията на областта.  14 дневната заболеваемост е достигнала 1631 на 100 000 души. Двойно повече са регистрираните случаи при деца и ученици...

обновено на 27.01.22 в 15:13

Пловдив тегли 40 млн. лева безлихвени заеми, за да завърши европроекти

Почти без дебати общинските съветници на Пловдив приеха предложенията за временни безлихвани заеми по различни европроекти на общината. Шестте заема са на обща стойност над 40 млн. лв., които трябва да се платят в следващите 3 месеца. Най-голямата сума е за Водния проект – 32 050 000 лв., а най-малката – 129 300 лв, за реконструкция и разширяване..

обновено на 27.01.22 в 15:13

И Калояново задейства план "оцеляване"

Още една община в Пловдивска област ограничава уличното си осветленизаради скъпия ток. Уличните лампи в Калояново ще се включва с петнадесет минути по-късно и ще се изключва половин час по-рано.  Осветлението там  вече ще работи от 18.00 часа до 7, 00 часа на друтага сутрин, съобщи кметът на община Виктория Михайлова.   Там режимът е доста..

обновено на 27.01.22 в 15:13
Подкасти от БНР