Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пловдивската драма посреща зрители със зелен сертификат

Със „зелен сертификат“ от днес ще ходим и на кино, театър, в музеи и галерии. 

Пловдивският Драматичен театър има готовност да посрещне публиката със зелен сертификат. Създадена е организация за проверка на входа, като театърът не може да се ангажира с това дали документът е истински или фалшив. Това каза в предаването Точно днес на Радио Пловдив директорът Кръстю Кръстев.

„Ще се опитаме и трябва да спазим всички предписания на здравния министър спрямо новата мярка. Ние сме готови, защото очаквахме, че това може да се случи“, каза Кръстев.

По думите му, в момента малко повече от около 50% от хората в драмата имат зелен сертификат, за останалите ще се търси решение.

 „На този етап, хората, които не желаят да се ваксинират са готови да се тестват на всеки 48 или 72 часа. Опитваме се да решим бързо този проблем, по най-удобният за тях начин, докато те вземат решение“, заяви Кръстев.

„Аз съм безкраен оптимист и вярвам, че човек трябва да направи това, което е необходимо. Ние уважаваме нашата публика и не можем да отложим представленията си поради технически проблеми, например“ и допълни, че театърът има готовност да работи на пълен салон, ако публиката представи зелен сертификат. 

A Кукленият театър в Пловдив отменя представленията си от днес до неделя, докато не получи яснота по заповедта на здравния министър от РЗИ, това каза директорът на театъра Петър Влайков.

Цялото интервю с Кръстю Кръстев чуйте в звуковия файл. 
Още от категорията

Великите европейци - Константин Велики, трета част

Да се работи за религиозна свобода и равнопоставеност на религиите тогава не е лесна цел. Някои казват – Константин просто иска да привлече християните на своя страна. Но каква е ползата му, ако спечели 20-тината процента християни в империята, а отблъсне 80-те на сто езичници? Така че с толерирането на християнството Константин стъпва по..

публикувано на 08.12.21 в 10:12

Малки рисунки в галерия "Лабиринт"

Пловдивската галерия "Лабиринт" изпраща годината с обща изложба на автори от различни градове.  Колекцията "Малки рисунки" представя различни техники, стилове и жанрове.  Ще е любопитно, разнообразно, и същевременно интимно. Малкият формат изисква внимание, вглеждане и ... тишина, отбелязват от галерията.  Всички рисунки и автори от изложбата..

обновено на 08.12.21 в 06:57

Филмът "Отново съм тук" - филм за човешкия дух

Документалният филм за алпиниста Боян Петров „Отново съм тук“ на режисьорката Поли Генчева тръгна по кината в страната, включително и в Пловдив с 3 едновременни прожекции.  Това става след като документалната кинолента успя да се нареди в престижните селекции на няколко европейски фестивали. Само преди два  дни филмът успя да отнесе..

обновено на 08.12.21 в 06:56
Виртуозната цигуларка Лия Петрова репетира с Оркестъра на Опера Пловдив

Цигуларката Лия Петрова свири в Пловдив

С платформата "Млади виртуози" операта в Пловдив ще представи цигуларката Лия Петрова - носител на първа награда от един от най-престижните цигулкови конкурси в света - "Карл Нилсен". Концертът ще се състои в Дома на културата "Борис Христов", от 19.00 ч., под диригентството на маестро Емил Табаков.  Всички концерти от платформата "Млади..

обновено на 08.12.21 в 06:55

Колекция „Малки рисунки“ в галерия Лабиринт

В днешното издание на предаването „Вход свободен“ потърсихме и намерихме най-краткият път до галерия Лабиринт в Пловдив, за да ви поканим на откриването на Колекция „Малки рисунки 2021“. Галериста Елена Калпакчиева бе нашия гид из пространството на Лабиринт, за да ни въведе в душевния свят на всеки един от авторите участници в изложбата. По..

публикувано на 07.12.21 в 16:03
Подкасти от БНР