Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Пловдив всички гишета в момента работят и обслужват граждани

В РЗОК на работа със зелен сертификат или отрицателен тест

Част от служителите недоволни от заповед на директора на НЗОК

| обновено на 25.10.21 в 15:44
Снимка: БГНЕС

Недоволство срещу изискването да са на работа със зелен сертификат или антигенен тест беляза началото на работния ден в РЗОК- Пловдив. Неваксинираните служители  не са съгласни да плащат по 10 лв. за тестването, както и да чакат на опашки.

От днес влиза в сила заповедта на директора на НЗОК, с която се се въвежда изискването за „зелен сертификат“ или отрицателен резултат от тест –ПСР или антигенен за Covid-19. Изискването е задължително за всички, които работят в здравната каса  и то кореспондира с въведените мерки от Здравното министерство. 

Въпреки недоволството в момента всички  гишета в РЗОК – Пловдив работят с граждани и няма напрежение сред служителите. Това съобщиха за Радио Пловдив от пресцентъра на здравната институция.

В момента има служители, които са в отпуск, защото имат ученици на дистанционно обучение, но това не пречи на работата на останалите и обслужването на хората, заявиха още от пресцентъра на РЗОК.

Още от категорията

32 деца от Пловдив в болница с Covid, 2 са на интензивно лечение, 1 е интубирано

1212 нови случая на Covid-19 са регистрирани в Пловдивска област за 25 януари. В болница се лекуват 46 пациенти, а на домашно лечение са 1146.  Сред новозаразените има лекар, медицинска сестра, акушерка и санитар. В 39 училища в областта са регистрирани 62 новозаразени, в 23 детски заведения – 26 положителни случая.  14-дневната заболеваемост е..

публикувано на 25.01.22 в 15:27

Назначиха двама заместници на Йордан Иванов

Двама нови заместник- областни управители на Пловдив област са назначени със заповеди на премиера. Това са Николай Василев и Лъчезар Бакърджиев. Николай Василев е юрист, завършил е Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”, адвокат. Лъчезар Бакърджиев е роден в град Карлово, икономист по професия, завършил е Университета за..

публикувано на 25.01.22 в 15:15

ОбС "Марица" отпусна 3000 лв. на семейството без дом в Калековец

Общинският съвет на община „Марица“ отпусна парична помощ от 3000 лв. на 6-членно семейство от село Калековец, чиято къща изгоря при пожар. Предложението, внесено извънредно от кмета Димитър Иванов, бе прието единодушно. „Човечността и съпричастността на институциите в подобни ситуации вдъхват вяра не само на пострадалите, но и на останалите..

публикувано на 25.01.22 в 14:17

Заболеваемостта в Пловдив е под средната за страната

Двуседмичната заболеваемост от Covid-19 в Пловдив и областта е 1 465 на 100 хиляди и се нареждаме на 10 място сред останалите региони в страната. Това съобщи за Радио Пловдив д- р Сийка Димчева, директор на РЗИ. Тя уточни, че ситуацията е динамична и големият брой заразени през изминалите 24 часа го доказва, но като цяло заболеваемостта в областта..

обновено на 25.01.22 в 14:13

Община Стамболийски е пред фалит заради скъпия ток и газ

„До 2-3 месеца ще бъдем изправени пред фалит, заради цените на газа и тока“, за това предуреди кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев. Той добави, че  90% от българските общини са заплашени от подобна опасност.  Градоначалникът е изпратил писмо до министъра на финансите Асен Василев за преразглеждане на изравнителната субсидия за..

публикувано на 25.01.22 в 14:11
Подкасти от БНР