Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кученца ще дебютират преди мача "Ботев" - "Лудогорец"

Футболисти с апел: „Осинови куче от общинския приют в Пловдив“.  Капитаните на „Ботев“ и „Лудогорец“ излизат днес на терена придружени от питомци на комплекса

Точно преди началото на първия съдийски сигнал на днешната среща между „Ботев“ (Пловдив) и „Лудогорец“, капитаните от двата отбора ще излязат на терена с две кученца от пловдивския общински приют. Инициативата се осъществява за първи път в България от общинския приют в Пловдив и е подкрепена от футболните клубове на „Ботев“ и „Лудогорец“. Тя е част от поредицата събития по повод Месеца на животните като целта е играчите да насочат вниманието на гражданите към кученцата от приюта, които чакат да бъдат осиновени.

„Ние от „Ботев“ Пловдив, заедно с Община Пловдив и общинския приют за безстопанствени кучета, заставаме зад каузата „Доброто продължава“ и призоваваме всеки, който иска да осинови кученце от пловдивския общински приют, да го направи и да внесе още радост в своя дом“, апелират играчите от „Ботев“.

Инициативата започна от футболистите на румънския гранд Динамо (Букурещ), които се обединиха зад благородната кауза за насърчаване осиновяването на домашни любимци от общинските приюти. Днес тя вече е факт и в Пловдив.

В общинския приют за безстопанствени кучета „Приятели завинаги“ в Пловдив са настанени 100 кучета, които очакват да намерят своето ново семейство, което да ги дари с много любов и грижи. Всички кучета са кастрирани и се предават на осиновителите с паспорт и чип. Приютът се намира на 4-ти километър, „Пазарджишко шосе“, Пловдив. С неговите обитатели можете да се запознаете във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/833422206705265 
или на Инстаграм страницата: https://www.instagram.com/shelter_dogs.plovdiv.bulgaria/

Мачът започва в 18:30 ч. днес на футболен комплекс “Ботев 1912”.

Инициативата ще продължи, а на следващата домакинска среща в нея ще се включи и другият пловдивски гранд – „Локомотив“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Победа за Григор Димитров на старта на Уимбълдън

Григор Димитров започна с победа в три сета участието си на третия за сезона турнир от Големия шлем – Уимбълдън.  Поставеният под №10 българин победи с 6:3, 6:4, 7:5 №56 в световната ранглиста Душан Лайович от Сърбия. Срещата продължи час и 14 минути. Това е трета победа от четири мача за Димитров срещу Лайович. Във втория кръг Димитров ще играе срещу..

публикувано на 01.07.24 в 18:00

Димитър Иванов ще води Спартак през новия сезон

Димитър Иванов е старши треньорът на Спартак. Той води отбора последните три мача от изминалия сезон, а Спартак започна и своята подготовка за предстоящото си участие в Югоизточна Трета лига под негово ръководство. Така клубът взе решение Димитър Иванов да остане за постоянно като наставник на “гладиаторите", а целият щаб, с който ще работи новият старши..

публикувано на 01.07.24 в 17:54
Александър Христов

Александър Христов - героят от Сеул 1988

Легендарният ни боксьор Александър Христо е  ро ден на 28.07.1964 година в град Пловдив Олимпийски вицешампион от Сеул през 1988 г.одина. Играе и на Олимпийските игри в Атланта през 1996 година. Печели квота и за игрите в Барселона през 1992 година, но не е включен в състава. Състезава се в категория до 54 кг. за „Локомотив” (Пловдив), а като войник –..

публикувано на 01.07.24 в 13:51

Никола Цолов с нов триумф във Формула 3

Никола Цолов спечели втората си победа във Формула 3, след като триумфира в спринтово състезание на пистата „Ред Бул Ринг“ в Австрия. Българинът стартира от третото място и запази позицията си зад съотборника си Кристиан Менсъл и Мартиниус Стеншорн в самото начало. Още в четвъртия завой обаче Никола напредна с една позиция, след като направи много силна..

публикувано на 29.06.24 в 18:09

Локомотив стартира с победа при Любослав Пенев

Новият старши треньор на Локомотив Пловдив Любослав Пенев започна с победа в неофициалния си дебют начело на тим. „Смърфовете“ се наложиха над Струмска слава с 3:1 в първата си проверка за лятната подготовка. Срещата се изигра при закрити врата. През първото полувреме на срещата головете липсваха. Локомотив Пловдив излезе напред в резултата в 60-ата..

публикувано на 29.06.24 в 18:07