Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Три нови предавания в ефира на Радио Пловдив

| обновено на 31.10.21 в 10:17

От началото на ноември Радио Пловдив стартира три нови предавания. Това са развлекателното „Следобед с Едит“, публицистичното „Град под града“ и музикалното „Музика плюс“. 

И трите нови предавания залагат на актуално, интересно и любопитно съдържание, всяко в зависимост от тематичната и идейната си специфика. 

Не пропускайте премиерата на „Следобед с Едит“ на 01 ноември от 14.00 часа. Автор и водещ на едночасовото шоу е известната джаз певица и композитор Едит Унджиян, чиято позитивна и вдъхновяваща енергия ще ви усмихва, ободрява и владее всеки делничен ден от 14.00 до 15.00 часа

"Следобед с Едит" е не само развлекателно предаване, а преживяване. То разчита на живата връзка с вас, неговите слушатели. 

В него ще се инициират и популяризират социални, екологични и други градски каузи, ще се разработват теми и сюжети, които може да задавате и вие.

Още на 31 октомври стартира с пилотен брой „Град под града“. Това е авторско публицистично предаване, фокусирано върху историите и преживяванията на хората, които оставят под повърхността на големите и ежедневни новини. То ще е в ефир всяка неделя от 15.00 до 16.00 часа. Автор и водещ на „Град под града“ е Никола Николов, журналист с юридическо образование, познат и като вокалист на ъндърграунд групата TDK.

Съдържанието на „Град под града“ ще включва интервютата с различни хора, които представят битието на разнообразни браншове и организации, част от гръбнака на съвременното общество, който обаче остава встрани от вниманието на официалните новинарски емисии и предавания. Това са ъндърграунд активисти, графити-артисти, некомерсиални музиканти, таксиметрови шофьори, медицински сестри, журналисти на свободна практика, дори бездомници.

В предаването ще се дискутират още вътрешни процеси и скрити тенденции в развитието на Пловдив през погледа на хората, чието мнение и визия често остават невидими „под повърхността“ за институциите и медиите.

Третото ни предложение е музикалното предаване „Музика плюс“, което заменя в ефир досегашното „МР3 формат“ в понеделник и четвъртък от 10.00 до 11.00 часа.

„Музика плюс“ предлага ново съдържание – повече теми и идеи, любопитни и интересни факти, свързани с българските изпълнители и тяхната нова продукция. То ще информира също така за живота на музикантите извън музиката и сцената.

В „Музика плюс“, наред с хубава поп и рок музика, акцент ще е активността на пловдивските групи и гостуващи в града изпълнители. Предаването ще продължи традицията на „МР3 формат“ да предлага и най-доброто от ретро музиката в България и света.

Водещи на „Музика плюс“ са Милко Петров и Мария Стоева.


Галерия

Още от категорията

Колегата Диян Никифоров представи първия си роман "Капан за акули"

Новата книга на Диян Никифоров „Капан за акули“ беше представена благотворително в Камерна зала „Стефан Данаилов“ на Драматичен театър - Пловдив.  Авторът е дългогодишен спортен журналист и настоящ заместник-директор на Радио Пловдив.  „Капан за акули“ е първият негов  роман – политически трилър след книгите „Героите от САЩ“, „17 крачки към..

публикувано на 11.10.21 в 05:58

Чуйте проектите ate и fashiongore в Първо студио на Радио Пловдив

Концерт на ембиънт-дроун проектите — ate и fashiongore, ще се състои в Първо студио на Радио Пловдив. Аte е самостоятелният музикален проект на Петър Петков. Търсейки пространство неограничено от правилата на музикалната теория, ate създава хипнотични звукови пейзажи, основани главно на повтарящи се китарни партии, смесени с реверберация и..

публикувано на 19.08.21 в 15:24

"Тримонтиада 2021" идва в Радио Пловдив с "Прегръдка за обич"

Програмата на концертите от радиофестивала "Тримонтиада" тази година ще преминат под общото заглавие “Прегръдка с обич”. Това съобщи организаторът на фестивала, превърнал се в традиция за Пловдив, световноизвестният музикант и пианист маестра проф. Галина Врачева. Тя посочи, че тази година събитието ще включва четири концерта, които ще прозвучат от Първо..

публикувано на 21.06.21 в 10:51

"Преге" - наживо в Първо студио, когато "Пловдив чете"

Предаването за света на книгите „Преге“  ще се излъчи наживо пред публика в Първо студио на БНР - Радио Пловдив. Можете да го проследите и н а фейсбук страницата ни , където то ще бъде стриймвано.  Проявата е в рамките на литературния фестивал „Пловдив чете“.  Освен традиционното представяне на новите книги на седмицата и литературен календар,..

обновено на 19.06.21 в 08:34

Intelligent Music Project тръгна към турнето си от Първо студио на Радио Пловдив

Тази вечер в зала СИЛА е концерта на Intelligent Music Project с участието на Рони Ромеро от „Rainbow”, Карл Сентанс от „Nazareth“ и Боби Рондинели, който е бил барабанист на „Rainbow” и „Black Sabbat“.   Пет часа преди концерта те гостуваха с доктор Милен Врабевски в студиото на Радио Пловдив. „В зала СИЛА очаквайте едно..

публикувано на 25.05.21 в 16:00
Подкасти от БНР