Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаетите интензивни легла в област Пловдив останаха 23

261 са свободните терапевтични легла за лечение на ковид в болниците в Пловдивска област от общо разкрити към момента 1083. Свободните интензивни легла са 23. Това съобщи областният управител Ангел Стое в в началото на заседанието на Оперативния щаб. 

Хоспитализираните пациенти  са 783, като 93 са на интензивно лечение. Интубирани са 60 пациенти. От здравната инспекция уточняват, че шестима от пациентите на интензивно лечение са имунизирани срещу коронавирусната инфекция.

Активните случаи са вече 5431. Двуседмичната заболеваемост е 769 на 100 хиляди души, която е по ниска от средната за страната, но налага да се вземат мерки срещу бързото разпространение на заразата. 

За последните 24 часа са регистрирани 475 нови случаи в Пловдив. Починали са 12 души – от 60 до 91-годишна възраст. Всички са имали придружаващи заболявания. От загубилите битката с болестта само един - мъж на 73 години е имал ваксина.

През изминалото денонощие от Центъра за Спешна медицинска помощ са отговорили на 198 повиквания. От тях 53 са свързани с COVID-19.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Съдът в Смолян спря таксуването в новите Сини зони

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“. Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги..

публикувано на 15.07.24 в 15:11

В Смолянско арестуваха трима, шофирали пияни и дрогирани

19-годишен младеж от село Старцево в община Златоград е заловен да шофира с рекордно количество алкохол в кръвта. Управляваният от него лек автомобил „Форд“ е спрян за полицейска проверка в нощта на събота срещу неделя близо до Старцево. При направения тест за алкохол дрегерът отчел 2.06 промила. Младежът отказал да даде кръвна проба. На..

публикувано на 15.07.24 в 15:10

Карлово спечели проект за подмяна на уличното осветление

Проектът е финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост и  предвижда подмяна на съществуващото улично осветление в Карлово, Калофер, Клисура, Баня и в село Розино с нови 4945 LED лампи. Ще бъде изграден и Контролен център за мониторинг и управление на уличното осветление, като така ще се въведе пълна автоматизация чрез..

публикувано на 15.07.24 в 14:52

Младеж от София се удави в язовир край Ветрен

25 годишен мъж се е удавил в микроязовир край пазарджишкото село Ветрен. В откриването на тялото са се включили водолази. Трагичният инцидент е станал в неделя. Група младежи решили да се изкъпят в неохраняемия язовир, но неочаквано единият от тях потънал и изчезнал във водите.  На място пристигнали екипи от полицаи и пожарникари, но се наложило и..

публикувано на 15.07.24 в 14:43

Авария остави три дни без вода селата Варвара и Ветрен дол

Трети ден жителите на септемврийските села Варвара и Ветрен дол са с нарушено водоподаване заради авария на  основния водопровод. Екипи на ВиК-Септември са на терен, но работата бе затруднена, тъй като повредата бе скрита. От кметството във Варвара съобщиха, че има напредък и до няколко часа проблемът ще бъде напълно отстранен. Най-засегнати от..

публикувано на 15.07.24 в 14:16