Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детство и образование в училище искат протестиращи пред РЗИ-Пловдив

| обновено на 30.10.21 в 19:51
9
Протестиращи срещу дистанционното обучение в училищата
Снимка: Паолина Комсалова

„Нашата цел е присъствено обучение на нашите деца - там, където им е мястото - в клас, в училище." Това обяви пред Радио Пловдив Йордан Попов, организатор на протеста срещу дистанционното обучение в училищата, който се провежда пред сградата на РЗИ-Пловдив. 

В 14 часа, когато бе обявено началото на демонстрацията, се бяха събрали около двайсетина протестиращи. Към тях продължават да се присъединяват и още. 

Целта не може да бъде осъществена без подкрепата на хората, заяви Йордан Попов, който е баща на две деца - в първи и във втори клас. 

Той подчерта, че протестът няма политическа окраска, а изразява само гражданската позиция на свободни българи.

Протестиращите заявяват, че искат да защитят децата и по - ефективното им образование, а то не може да бъде в електронна среда. Настояват също за нормална социална среда за децата си.

Недоволните от електронното обучение на учениците изтъкват огромните трудности, които то създава за родителите. За да могат децата да се обучават дистанционно, се налага единият от двамата родители да си останат вкъщи, обясни Йордан Попов. 

Протестиращите пред РЗИ-Пловдив събират и подписка срещу електронното обучение на учениците, която ще бъде изпратена до министерствата на образованието и на здравеопазването.

За по - малко от час повече от 80 души се подписаха под искането децата да се върнат в училище. 

Не са еднозначни обаче прогнозите на родителите за тестването като вариант за подновяване на присъствените занятия.

Какво споделиха част от протестиращите пред репортера Паолина Комсалова можете да чуете в звуковия файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14