Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Детство и образование в училище искат протестиращи пред РЗИ-Пловдив

| обновено на 30.10.21 в 19:51
9
Протестиращи срещу дистанционното обучение в училищата
Снимка: Паолина Комсалова

„Нашата цел е присъствено обучение на нашите деца - там, където им е мястото - в клас, в училище." Това обяви пред Радио Пловдив Йордан Попов, организатор на протеста срещу дистанционното обучение в училищата, който се провежда пред сградата на РЗИ-Пловдив. 

В 14 часа, когато бе обявено началото на демонстрацията, се бяха събрали около двайсетина протестиращи. Към тях продължават да се присъединяват и още. 

Целта не може да бъде осъществена без подкрепата на хората, заяви Йордан Попов, който е баща на две деца - в първи и във втори клас. 

Той подчерта, че протестът няма политическа окраска, а изразява само гражданската позиция на свободни българи.

Протестиращите заявяват, че искат да защитят децата и по - ефективното им образование, а то не може да бъде в електронна среда. Настояват също за нормална социална среда за децата си.

Недоволните от електронното обучение на учениците изтъкват огромните трудности, които то създава за родителите. За да могат децата да се обучават дистанционно, се налага единият от двамата родители да си останат вкъщи, обясни Йордан Попов. 

Протестиращите пред РЗИ-Пловдив събират и подписка срещу електронното обучение на учениците, която ще бъде изпратена до министерствата на образованието и на здравеопазването.

За по - малко от час повече от 80 души се подписаха под искането децата да се върнат в училище. 

Не са еднозначни обаче прогнозите на родителите за тестването като вариант за подновяване на присъствените занятия.

Какво споделиха част от протестиращите пред репортера Паолина Комсалова можете да чуете в звуковия файл. 


Галерия

Още от категорията

Пловдив обмени опит за зоните с ниски емисии

Община Пловдив бе домакин на международен онлайн форум на тема „Зони с ниски емисии – добри практики и идеи“. На събитието презентираха представители на общините Краков, Солун, Пловдив и София. Срещата беше открита от кмета Здравко Димитров, който очерта основните теми.  „Въвеждането на нискоемисионни зони е едно от важните и все по-належащи решения,..

публикувано на 27.01.22 в 20:03

Нови глоби заплашват страната заради мръсния въздух на Пловдив

Проектът за Водния цикъл на Пловдив е със сериозно забавяне и проблеми, а заради нарушенията на общината при справянето с мръсния въздух, страната ни е заплашена от нови санкции. Това заяви в Пловдив вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов. Той уточни, че ще направи всичко възможно да продължи финансирането на водния проект по..

публикувано на 27.01.22 в 18:03

Смолян затяга противоепидемичните мерки

Затягат мерките заради нарастващата заболяемост от Сovid-19 в Смолянска област. Областният кризисен щаб за борба с Сovid-19 проведе спешно заседание заради нарастващата заболяемост от заразата на територията на областта.  14 дневната заболеваемост е достигнала 1631 на 100 000 души. Двойно повече са регистрираните случаи при деца и ученици...

обновено на 27.01.22 в 15:13

Пловдив тегли 40 млн. лева безлихвени заеми, за да завърши европроекти

Почти без дебати общинските съветници на Пловдив приеха предложенията за временни безлихвани заеми по различни европроекти на общината. Шестте заема са на обща стойност над 40 млн. лв., които трябва да се платят в следващите 3 месеца. Най-голямата сума е за Водния проект – 32 050 000 лв., а най-малката – 129 300 лв, за реконструкция и разширяване..

обновено на 27.01.22 в 15:13

И Калояново задейства план "оцеляване"

Още една община в Пловдивска област ограничава уличното си осветленизаради скъпия ток. Уличните лампи в Калояново ще се включва с петнадесет минути по-късно и ще се изключва половин час по-рано.  Осветлението там  вече ще работи от 18.00 часа до 7, 00 часа на друтага сутрин, съобщи кметът на община Виктория Михайлова.   Там режимът е доста..

обновено на 27.01.22 в 15:13
Подкасти от БНР