Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Най-важно е да говорим в сегашно време

"ОБРАТ-но в себе си" е  новата книга със стихове на Екатерина Костова. Това е нейната пета поредна книга след три романа и една стихосбирка. 

Редактор на книгата е писателят Йордан Велчев. За авторката той казва: "Една прямота в упор, която под повърхността на думите следва лутанията на сърцето между невъзможността на сбогуването от отминалото завинаги и невъзможното усилие за сливане със себе си пак завинаги, но нейде другаде и обратно. Докато разбереш най-после, че каквото и да се случва, няма нищо по-важно от това да се учиш да говориш с нещата от света в сегашно време". 

Екатерина Костова е журналист в Радио Пловдив. 

Книгата е издание на ИК "Жанет 45" и се появява на книжния пазар с подкрепата на Община Пловдив по Програма "Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“.  

Интервюто може да чуете в звуковия файл:

Още от категорията

Александър Секулов грабна „Аскеер“ за драматургия

Пловдивският писател, поет и драматург Александър Секулов спечели „Аскеер“ за съвременна драматургия с пиесата „Народът на Вазов“ на Народния театър „Иван Вазов“. „ България освен от революционери има нужда от строители “ – заяви при получаването на наградата Секулов. Той благодари специално на Диана Добрева, която е режисьор на постановката. Диана..

обновено на 25.05.22 в 10:27

Великите европейци - Помпей Велики

Gnaeus Pompeius Magnus, Гней Помпей Велики, е римски генерал и политик от края на Републиката, който има важна роля в историята на Рим. Той не доживява раждането на Империята, но участва в нейното зараждане.  BNR podcasts · Великите европейци - Помпей Велики Помпей изглежда, но не е типичен герой за времето и мястото си. Да, той е..

публикувано на 25.05.22 в 09:58

Двама пловдивчани с награда „Златен век“

Двамата пловдивски ръководители на културни институции получиха престижната награда „Златен век“ на Министерство на културата по случай 24 май.  Със  „Златен век“ – звезда бе удостоен директорът на Градска художествена галерия – Пловдив – изкуствоведът Красимир Линков.  Директорът на Народна библиотека „Иван Вазов“, филологът Димитър Минев..

публикувано на 24.05.22 в 13:55
На мястото на Шоколадовата фабрика

ГХП с приз "Шоколадовото сърце на Пловдив"

 

публикувано на 24.05.22 в 09:05

Преге - предаване за света на книгите, 21 - 27 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 21.05.2022г. бяха представени следните заглавия: BNR podcasts · Преге - Нови книги и литературен календар от 21.05 до 27.05.2022 Рубрика „Напълно непознати“ Иван Станков. Късна смърт. 240 стр., ок. 4А, Хермес, 2022. Георги Господинов. Избрани истории. 244 стр., 4А, Жанет 45, 2022...

обновено на 23.05.22 в 22:59