Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марк Златомиров с първи мистериозен роман

Авторът с творчески псевдоним Марк Златомиров представя дебютния си роман  "Плейнхилс - Градът отвъд Мрака" на 9 ноември 2021 г. от 18:00 ч.

Плейнхилс на пръв поглед е развиващ се и проспериращ град, по нищо неотличаващ се от другите. Красив по своему, с добро социално положение за жителите, осигуряващ спокоен живот. Притежаващ културно наследство от времето на създаването си и предлагащ отлично обучение за гражданите си. Богат на живот град, който има какво да покаже на всеки новодошъл. Но Плейнхилс има загадъчни тайни, които крие в себе си и под себе си. Далеч не всеки жител подозира за мистериите, с които са напоени улиците му. Градът притежава друго лице, което показва само на онези, дръзнали да го видят.

„Плейнхилс е вдъхновен от Пловдив“, споделя авторът. Златомиров е родом от Волгогра̀д, Южна Русия. Семейството му се мести в Пловдив през 1997-ма година.

„Пловдив ми даде образование и социален живот. Пловдив ме вдъхновява и аз го заобичах“, казва Златомиров за града под тепетата.

За книгата си „Плейнхилс - Градът отвъд Мрака" той споделя, че се ражда още преди 10 години, когато той е студент.

„Започнах да пиша на шега, за собствено удоволствие. Написах няколко разказчета, които в рамките на 10 години се трансформираха в Плейнхилс“, разказва авторът.

Историята на „Плейнхилс - Градът отвъд Мрака"  проследява събитията от живота на детектив Стивън Макнайт, когато той бива въвлечен във вихрушка от заплетени странности. Спокойният му ергенски живот и работата в полицията биват прекъснати от свръхестествени събития, които го поставят пред сложни избори, всеки със своите последствия. Нишката на историята го отвежда в друг Плейнхилс, познат, но различен от това, което знае, при жена, която твърди, че е негова съпруга, но той дори не помни сватбата им, при любовта, която не осъзнава, преди да я загуби, а странностите на родния му град се превръщат в негово ежедневие, дори повече, в неговата работа.

Цялото интервю с Марк Златомиров слушайте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Соня Йончева с благороден жест към учениците от НУМТИ

Оперната прима Соня Йончева ще осигури на гимназиалните класове на Музикалното училище в Пловдив безплатен достъп до спектаклите и концертите от афиша на Пловдивската опера до края на годината.   Йончева е възпитаничка на НИМТИ  „Добрин Петков“, а жестът й е посветен на 70 годишнината Операта.  Решението й е взето съвместно с екипа на Опера..

публикувано на 27.05.24 в 15:31

Италиански артисти с мост между Салерно и Пловдив

Италианска изложба на автори от Салерно бе открита днес в Народната библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив.  Артистичната група от художници и поети бе водена от председателката на Творческото сдружение в града Елена Острика. Салерно е градче в Южна Италия с около 130 хил. души население и се намира на глезена отпред на италианския..

публикувано на 27.05.24 в 15:23

Преге - предаване за света на книгите, 25 - 31 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 25.05.2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Яница Радева. Годината, която започна в неделя. 188 стр., ок.4А, Жанет 45, 2024. Мартин Касабов. Момчето, което завърза Луната на Земята. 200 стр. ок. 4А, Жанет 45, 2024. Миленко Йоргович. Херкулес. 168..

публикувано на 27.05.24 в 11:36

Италиански поети и художници от Салерно пристигат в Пловдив

Италиански поети и художници гостуват в Пловдив. От 11.00 ч. в Народна библиотека  „Иван Вазов“ те ще представят пред пловдивчани своите платна.   В изложбата ще бъдат показани красиви кътчета от Италия, като част от картините са издържани в стил импресионизъм. 7 са творците, който пристигат в Пловдив от Салерно. Част от тях са и художници, и..

публикувано на 27.05.24 в 06:42

Младежкият фестивал „Кръстопът“ с осмо издание в Пловдив

Осмият международен младежки фестивал "Кръстопът", който се организира от АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" Пловдив, започва в сряда на 29-и май с концерта „Таланти“, от 18 часа в Концертна зала АМТИИ. Той е с участието на талантливи деца от Казанлък, от читалище „Възродена искра“ 2000 и школа „Вълшебни струни“. Те ще представят богата програма..

обновено на 26.05.24 в 12:26