Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болница "Св. Пантелеймон" получава робот за дезинфекция

| обновено на 10.11.21 в 10:17

Специален робот с UV-C лъчи, предназначен за дезинфекция на болнични и публични сгради, ще получи днес болница „Св. Пантелеймон“ в Пловдив. 

Кметът Здравко Димитров и директорът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов ще предоставят робота на управителя на лечебното заведение д-р Константин Сапунджиев.

Болницата получава безвъзмездно модерната апаратура след получено одобрение от Европейската комисия по линия на общата й поръчка, финансирана от Инструмента за спешна подкрепа на ЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тежко е състоянието на обгорелия край Свиленград доброволец

Състоянието на 19-годишния Светослав Димитров от Свиленград, който обгоря тежко при пожарите в района, е все още е рисково. Момчето е настанено в Клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив и е претърпяло две операции, като е проведено и реанимационно лечение. “Първата фаза, която е най-опасна – на шока, е..

публикувано на 19.07.24 в 14:20

Бетоновоз прегази пешеходец в пловдивския район "Южен"

Пострадалият тежко мъж, който е на 63 години, е откаран в болница.  Движението в участъка на катастрофата се регулира. Пътния инцидент е станал около 12.10 часа на ул. "Димитър Талев".  Пробите за алкохол и наркотици на 42-годишният шофьор на тежкотоварната машина са отрицателни.  Причините и обстоятелствата около катастрофата се изясняват...

публикувано на 19.07.24 в 12:44

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

публикувано на 19.07.24 в 11:22

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево. Днес ще бъде направен последен обход на площта на огъня и екипите ще бъдат изтеглени, като на място ще останат само дежурни, съобщи директорът на Пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов.  В същото време снощи е пламнал огън на билото на Беклемето. Фронтът му не е голям, но е във..

публикувано на 19.07.24 в 08:42

Потушен е пожарът в Априлци

Пожарът край пазарджишкото село Априлци е потушен, няма опасност за селата Щъркелово и Елшица. Огънят тръгна в късния следобед вчера от покрайнините на селото и бързо навлезе в горския масив. В гасенето се включиха противопожарни екипи от Пазарджик, Панагюрище и Пловдив.  Борбата с огъня е продължила до 2 часа тази сутрин. Общата му площ е 2 300 декара,..

публикувано на 19.07.24 в 07:02