Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Тракия икономическа зона вече има медицински център

Тракия икономическа зона

Специализиран медицински център в Тракия икономическа зона ще бъде открит днес. „Тракия Медикал – Марица“ е част от социалната програма на клъстера и е първият в страната, разположен в индустриална зона. 

В центъра ще може да се извършва профилактика  на рисковете от различни специфични професионални заболявания и за първи път  в страната ще се прави скрининг на персонала на фирмите за наличие на последствия от коронавируса. Чрез него ще се подпомогне и медицинското обслужване на на жителите на близките населени места.


Още от категорията

Пловдив обмени опит за зоните с ниски емисии

Община Пловдив бе домакин на международен онлайн форум на тема „Зони с ниски емисии – добри практики и идеи“. На събитието презентираха представители на общините Краков, Солун, Пловдив и София. Срещата беше открита от кмета Здравко Димитров, който очерта основните теми.  „Въвеждането на нискоемисионни зони е едно от важните и все по-належащи решения,..

публикувано на 27.01.22 в 20:03

Нови глоби заплашват страната заради мръсния въздух на Пловдив

Проектът за Водния цикъл на Пловдив е със сериозно забавяне и проблеми, а заради нарушенията на общината при справянето с мръсния въздух, страната ни е заплашена от нови санкции. Това заяви в Пловдив вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов. Той уточни, че ще направи всичко възможно да продължи финансирането на водния проект по..

публикувано на 27.01.22 в 18:03

Смолян затяга противоепидемичните мерки

Затягат мерките заради нарастващата заболяемост от Сovid-19 в Смолянска област. Областният кризисен щаб за борба с Сovid-19 проведе спешно заседание заради нарастващата заболяемост от заразата на територията на областта.  14 дневната заболеваемост е достигнала 1631 на 100 000 души. Двойно повече са регистрираните случаи при деца и ученици...

обновено на 27.01.22 в 15:13

Пловдив тегли 40 млн. лева безлихвени заеми, за да завърши европроекти

Почти без дебати общинските съветници на Пловдив приеха предложенията за временни безлихвани заеми по различни европроекти на общината. Шестте заема са на обща стойност над 40 млн. лв., които трябва да се платят в следващите 3 месеца. Най-голямата сума е за Водния проект – 32 050 000 лв., а най-малката – 129 300 лв, за реконструкция и разширяване..

обновено на 27.01.22 в 15:13

И Калояново задейства план "оцеляване"

Още една община в Пловдивска област ограничава уличното си осветленизаради скъпия ток. Уличните лампи в Калояново ще се включва с петнадесет минути по-късно и ще се изключва половин час по-рано.  Осветлението там  вече ще работи от 18.00 часа до 7, 00 часа на друтага сутрин, съобщи кметът на община Виктория Михайлова.   Там режимът е доста..

обновено на 27.01.22 в 15:13
Подкасти от БНР