Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият Медицински център в ТИЗ ще прави и ковид изследвания

Специализиран медицински център в Тракия икономическа зона  ще извършва профилактика, диагностика и изследвания за ковид и последствията от заболяването.

„Тракия Медикал – Марица“ е част от социалната програма на клъстера и е първият в страната, разположен в индустриална зона. „В него ще се предоставят допълнителни услуги на инвеститорите, но реално чрез него ще се подпомогне не само с медицинското обслужване на персонала на фирмите, но и на жителите на близките населени места“, каза при откриването инж. Пламен Панчев – създател и изпълнителен директор на ТИЗ. 

Едно от основните предимства на МЦ „Тракия Медикал“ е мобилността – възможност за предоставяне на профилактика с различни специалисти в зависимост от спецификата на рисковете от професионални заболявания.„Ще поставим началото на дигитални медицински досиета и някои аспекти на телемедицината, обясни д-р Васил Маргаритов от центъра, специалист по термография. 

Той обясни, че за първи път в страната ще се прави скрининг на персонала на фирмите за наличие на последствия от коронавируса. Нововъведение в тази насока е комбинирано изследване - съчетаване на термография и белодробна ехография за проследяване на състоянието на организма с акцент върху белия дроб. Тук ще се правят и експресни тестове за COVID-19 с проба от слюнка. 

Инж. Панчев допълни, че част от социалната програма на ТИЗ е също така изграждането на нова детска градина в Радиново и общежитие. По думите му предстоящите проекти,  са насочени към промяна на социума, към изграждане на допълнителни елементи от социалната инфраструктура, които да направят региона още по-привлекателно място за живеене и професионално развитие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Маскиран бандит опита въоръжен грабеж в Пазарджик

Извършител на въоръжен грабеж бе заловен от пазарджишките криминалисти.  Маскираният с качулка и маска на лицето бандит нахлул във валутен  офис за парични преводи и заплашил с пистолет  касиерката. Той поискал да му даде веднага всички налични пари.  Жената обаче не се уплашила и бързо натиснала паник-бутона на обекта, без да му даде никакви..

публикувано на 08.08.24 в 11:42

Дрогиран шофьор блъсна момиче на пешеходна пътека в Пазарджик

Случката се разиграла на улица в Пазарджик. 45-годишен пазарджиклия се движил с лек автомобил „Сеат“ по околовръстен път по посока към моста на река Марица. Той блъснал 16-годишно момиче, което пресичало пътното платно на пешеходната „зебра“.  На мястото бързо  пристигнали автопатрул и линейка. За радост се установило, че детето не е сериозно..

публикувано на 08.08.24 в 11:40

Пловдив има нова спортна зала "Дунав"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри новата многофункционална спортна зала на бул. "Дунав", чието строителство продължи 5 години. Градоначалникът благодари на всички кметове, които са работили по проекта преди него.  На церемонията по откриването присъстваха председателят на ОбС Атанас Узунов, ресорният заместнк-кмет Николай Бухалов..

публикувано на 08.08.24 в 10:58

В Пазарджик въведоха мерки срещу чумата по животните

Областната епизоотична комисия в Пазарджик прие мерки срещу чумата по дребните преживни животни за недопускане на заболяването на територията на страната.  Засилва се и ветеринарният контрол.   Забранява се провеждането на пазари, изложби или други събирания на овце и кози, до преодоляване на опасността от разпространяване на заболяването...

обновено на 08.08.24 в 10:29

Открива се новата спортна зала "Дунав"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще открие новата зала „Дунав“, която беше започната преди пет години, още в последните дни на мандата на бившия градоначалник Иван Тотев през 2019 година. Стойността на строителните дейности възлиза на близо 5 милиона лева.   Този проект трябваше да бъде завършен до 2020 година, но беше спиран на няколко пъти. В..

обновено на 08.08.24 в 09:04