Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По- малко гласували до обяд в Смолянско отколкото на 11 юли

11.7 процента е избирателната активност в Смолянска област към 11 часа, съобщиха от РИК.

 Гласувалите преди обяд са относително по-малко от гласувалите на парламентарните избори на 11 юли т.г., когато активността е била 15.3 на сто към 11 часа.

Най-голям е процентът на гласувалите в община Рудозем – 17.68. Над 15 на сто е изборната активност в общините Баните, Борино, Мадан. Най-ниска е в най-голямата община в областта – Смолян, където са упражнили правото си на глас 8.31 от избирателите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отстраниха грандиозната ВиК авария в Пловдив, пускат водата постепенно!

Отстранена е голямата ВиК авария, която за почти две денонощия остави без вода мащабна част от Пловдив -  болшинството блокове в ЖК „Тракия“,  „Съдийския квартал“ и районите около развлекателния център „Ескалибур“.   По уверение на  ВиК – Пловдив,  в „Тракия“  водата вече е потекла. Въпреки това,  на повечето места  вода все още няма. Тя  се..

обновено на 17.08.24 в 16:09

Пловдив и Пазарджик - първи по жеги днес

За днес е в сила жълт код за високи температури в 14 области в страната.   Предупреждението от първа степен е за областите: Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, както и Русе, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.   В тези райони остава и много висок рискът от пожари. До обед навсякъде ще..

обновено на 17.08.24 в 15:39

Пияна шофьорка е блъснала линейката в Асеновград

От пловдивската полиция съобщиха подробности за снощния тежък инцидент в Асеновград, при който катастрофираха линейка и лека кола, след което и двете машини се преобърнаха на пътя.  Пострадали са всички участници в сблъсъка - четирима души.  Това се е случило око 21 ч. в петък на кръстовище, където лек автомобил Ситроен е ударил линейката.  По..

обновено на 17.08.24 в 11:25

Отново без вода в "Тракия", отстраняването на аварията продължава

Продължава отстраняването на ВиК аварията, която остави много пловдивчани без вода, в района на бул. „Санкт Петербург“ и ЖК „Тракия“.   Причината е спукан захранващ водопровод, аварирал край  развлекателния център "Ескалибур".  Живеещите в блокове в „Тракия“ съобщиха, че продължават да нямат вода, а чешмите по високите етажи са напълно сухи. От..

обновено на 17.08.24 в 09:11

Край Пловдив започва българо-американското учение "Тракийско лято"

Започва ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято“.  Тя ще се проведе от днес до 29 август в районите на 24-а авиобаза в Крумово, летище Пловдив, войсковия район в Чешнегирово и във временно отделени зони от въздушното пространство на страната.  В тренировката ще участват български войскови части, ВВС, командоси..

публикувано на 17.08.24 в 08:37