Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари за ремонт на уличната мрежа в Пловдив отпуска ОбС

| обновено на 23.11.21 в 08:09

Да бъдат отпуснати допълнителни  900 000 лева за районните администрации за ремонт и поддържане на уличната мрежа, които да  бъдат прехвърлени от предвидените за строеж на многофункционална спортна зала в ЕГ „Иван Вазов“.  Това предложение на кмета Здравко Димитров в извънреден порядък ще гласува на сесия днес ОбС на Пловдив. 

То допълва друга точка от дневния ред  за закупуване на техника за зимно почистване и снегопочистване на общинските пътища, за което са предвидени  135 825 лв. от общинския бюджет. 

Съветниците ще гласуват и предложението за отпускане на 10 285 лв. за подпомагане на деца с изявени дарби. Създаване на нова социална услуга – държавно делегирана дейност „Дневен център за подкрепа на лица с увреждания, включително тежки множествени увреждания“ е също  точка от дневния ред на сесията. 

Местният  парламент трябва да утвърди и доц. д-р Тихомир Дерменджиев за управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД, изпълняващ  временно длъжността, както и да стартира процедура за избор на управител на 5 ДКЦ. 

Съветниците ще гласуват и предложението посмъртно със званието “Почетен гражданин на град Пловдив“ да бъде удостоен проф. д-р Красимир Мурджев, Д.М. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Маскиран бандит опита въоръжен грабеж в Пазарджик

Извършител на въоръжен грабеж бе заловен от пазарджишките криминалисти.  Маскираният с качулка и маска на лицето бандит нахлул във валутен  офис за парични преводи и заплашил с пистолет  касиерката. Той поискал да му даде веднага всички налични пари.  Жената обаче не се уплашила и бързо натиснала паник-бутона на обекта, без да му даде никакви..

публикувано на 08.08.24 в 11:42

Дрогиран шофьор блъсна момиче на пешеходна пътека в Пазарджик

Случката се разиграла на улица в Пазарджик. 45-годишен пазарджиклия се движил с лек автомобил „Сеат“ по околовръстен път по посока към моста на река Марица. Той блъснал 16-годишно момиче, което пресичало пътното платно на пешеходната „зебра“.  На мястото бързо  пристигнали автопатрул и линейка. За радост се установило, че детето не е сериозно..

публикувано на 08.08.24 в 11:40

Пловдив има нова спортна зала "Дунав"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри новата многофункционална спортна зала на бул. "Дунав", чието строителство продължи 5 години. Градоначалникът благодари на всички кметове, които са работили по проекта преди него.  На церемонията по откриването присъстваха председателят на ОбС Атанас Узунов, ресорният заместнк-кмет Николай Бухалов..

публикувано на 08.08.24 в 10:58

В Пазарджик въведоха мерки срещу чумата по животните

Областната епизоотична комисия в Пазарджик прие мерки срещу чумата по дребните преживни животни за недопускане на заболяването на територията на страната.  Засилва се и ветеринарният контрол.   Забранява се провеждането на пазари, изложби или други събирания на овце и кози, до преодоляване на опасността от разпространяване на заболяването...

обновено на 08.08.24 в 10:29

Открива се новата спортна зала "Дунав"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще открие новата зала „Дунав“, която беше започната преди пет години, още в последните дни на мандата на бившия градоначалник Иван Тотев през 2019 година. Стойността на строителните дейности възлиза на близо 5 милиона лева.   Този проект трябваше да бъде завършен до 2020 година, но беше спиран на няколко пъти. В..

обновено на 08.08.24 в 09:04