Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

177 свободни места остават в детските заведения на Пловдив

62 деца са класирани за детски ясли и градини в Пловдив при поредния прием, в който участваха 381 деца. От общината уточняват, че най-много са децата на яслена възраст – 206.

Общо 239 свободни места бяха обявени на последния прием, като най-много от тях  - 51, бяха за втора възрастова група. Приети са общо 62 от кандидатстващите.

До 3 декември всички класирани деца трябва да се запишат директорите на детските градини и ясли.

След днешното класиране остават незаети общо 177 места, съответно за яслени групи – 15 места, за първа група – 56, за втора група – 25, за трета - 18 и за четвърта възрастова група – 63 свободни места.

26 от некласираните деца са записани и посещават детски заведения, но желаят преместване по различни причини.

До края на годината предстои още едно класиране – на 14 декември.


Още от категорията

Грейна 13-метровото Коледно дърво на Пловдив

С музика, светлини и фойерверки пловдивчани посрещнаха месец декември и новото Коледно дърво, което грейна тази вечер на площад "Стефан Стамболов". На него се събраха стотици пловдивчани в очакване на символичното запалване на елхата, висока 13 метра. Програмата откриха Хорът на пловдивските момчета „Стефка Благоева“, последвани от Дядо Коледа..

обновено на 01.12.21 в 21:25

Шест жертви на Ковид, сред тях и ваксиниран на 36 години

222 са новите случаи на COVID-19, регистрирани в Пловдивска област за 1 декември. От тях в болница се лекуват 24 пациенти, а на домашно лечение са 196.  Сред новозаразени медици са  двама стоматолози, медицинска сестра, акушерка, както и санитар.  В едно детско заведение в областта е установен един нов положителен случай. В едно училище е..

публикувано на 01.12.21 в 15:44

Догодина учредяват общинското дружество за електротранспорт

По обяд започна среща на кмета на Пловдив Здравко Димитров с общинските съветници за създаването на общинско търговско дружество за електротранспорт „Екобус“. На срещата ще се представят стъпките за създаването и управлението на дружеството. Кметът уточни, че през 2022 г. предстои учредяването на дружеството и кандидатстване за..

обновено на 01.12.21 в 14:34

Пуснаха задържаните за фалшиви сертификати медици, но има още арести

Има нови задържани по схемата с издаването на фалшивите Covid сертификати. Задържаните в неделя трима лекари и един зъболекар са освободени от ареста. Срещу тях няма повдигнати обвинения, те са разпитани като свидетели и са им снети сравнителни образци от почерка и подписите, каза пред Радио Пловдив Атанас Илиев, говорител на Районна..

публикувано на 01.12.21 в 13:49

В Общината не е дошъл докладът за тунелите под Главната

В община Пловдив все още не е постъпил докладът за проверката на Инспектората към Министерството на културата за изкопаните тунели под Главната улица, съобщи кметът Здравко Димитров. „Там върви проверка. За мене е недопустимо да копаеш в града, под други дворове, жилища, против всякакви норми – и морални, и законови“, коментира..

публикувано на 01.12.21 в 12:15
Подкасти от БНР