Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В "Срещите" за метаморфозите на българския смях

| обновено на 27.11.21 в 10:37

Тази събота в „Срещите” ще се потърсим чрез смеха. Така ще порразсъждаваме върху въпроса: "Какво казват проявленията на обществената ни веселост?"

Събеседниците ни са експерти в тази област - професорите Георг Краев, Анри Кулев и карикатуристът Калин Николов влизат в разговор за смеха и метаморфозите на българския смях. 
Бъдете с Радио Пловдив.

Още от категорията

В Бачковския манастир почитат с бдение патриарх Евтимий

Всенощно бдение ще се проведе в Бачковския манастир тази вечер. С него ще се отдаде почит към паметта на Патриарх Евтимий Търновски.  Средновековният духовник, книжовник и последен предстоятел на църквата на Второто българско Царство е погребан в светата обител, според легендата. След кончината си е канонизиран за светец и паметта му се почита..

публикувано на 19.01.22 в 11:40

Великите европейци - Ото Хан, втора част

Както обикновено, поредицата щастливи дни на Ото Хан е последвана от нещастни. През 1914 избухва ПСВ, изследванията му спират, а той е в армията. Пращат го в специалната химическа част на Фриц Хабер, която разработва и провежда газови атаки по всички фронтове.  BNR podcasts · Великите европейци - Ото Хан - част 2 Първо той се..

публикувано на 19.01.22 в 09:51
Екатерина Теризева

По френските следи в тура "Бонжур, мон амур, Пловдив"

Знаете ли, че централната сграда на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" е била дом на една от най-престижните образователни институции в страната още през 19 век? Френският мъжки колеж е носел името „Св. Августин“ и е давал образование на най-прогресивните впоследствие пловдивчани по онова време. Съвсем близо до него се е намирал..

публикувано на 19.01.22 в 08:00

Преге - предаване за света на книгите, 15 - 21 януари

В предаването за книги на Радио Пловдив на 1 5 . 01. 2022 бяха представени следните заглавия BNR podcasts · Преге - Нови книги и литературен календар от 15.01 до 12.01.2022 Рубрика „Напълно непознати“ Йордан Радичков. Бомбето. 160 стр., тв. к., ок. 4А, Нике, 2022. Андрей Платонов. В зората на мъглявата младост. 400 стр.,..

публикувано на 18.01.22 в 10:42

Изложба уникални детски рисунки се открива на Главната

Изложба с детски рисунки на тема „Мисли зелено, събирай разделно“ ще се открие днес в Градската художествена галерия на Главната улица на Пловдив. Поради големия брой подадени рисунки в конкурса, не всички бяха изложени в състоялата се тогава изложба в Дома на културата. Ето защо днес Община Пловдив и организаторите планират..

публикувано на 18.01.22 в 07:00
Подкасти от БНР