Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив обърна Пирин с 3:2 и влезе в Топ 6

Георги Минчев с хеттрик срещу Пирин
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив

Локомотив (Пловдив) направи обрат от 0:1 до 3:2 над Пирин насред Благоевград. Хеттрик на Георги Минчев донесе трите точки за пловдивчани, които вече са на шестото място с 23 точки, само на 3 зад градския си съперник Ботев.

Домакините поведоха в срещата в Благоевград чрез гол на Станислав Костов в 29-ата минута, а след това Карачанаков удари и греда от свободен удар. Преди това Георги Минчев се размина на празна врата с едно по-дълго подаване на Бирсент Карагарен.

Пред второто полувреме обаче удари часът на Георги Минчев. Нападателят наниза хеттрик, бележейки в 58-ата, 62-ата и 88-ата минута от дузпа.

Станислав Манолев пък реализира за "орлетата" в добавеното време на срещата, също от бялата точка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив ще изиграе контрола в събота

Отборът на Локомотив Пловдив намери съперник, с когото да изиграе контрола по време на шампионатната пауза. Черно-белите ще премерят сили с Арда (Кърджали). Спарингът е насрочен за събота (12 октомври). Все още се уточнява часът и мястото за срещата, като това ще бъде съобщено по-късно. Не е ясно и дали треньорът на пловдивчани Любослав Пенев ще поиска..

публикувано на 08.10.24 в 18:01

Ботев промени контролата с Крумовград

Ботев (Пловдив) обяви промяна на началния час на контролата с Крумовград. Ето какво обявиха “жълто-черните”: Промяна в началния час на приятелската среща с Крумовград: Предвиденият за събота (12 октомври) двубой между Ботев и Крумовград ще започне в 12 часа, а не в 17 часа, както беше обявено по-рано. Мачът ще се изиграе на Футболен комплекс..

публикувано на 07.10.24 в 17:59

Пиргов официално вече не е директор в Локомотив

Илко Пиргов вече не е спортен директор на Локомотив Пловдив. Той излезе с официална позиция, в която заявява, че прекратява изпълнението на функциите си. Публикуваме позицията на Илко Пиргов без редакторска намеса: Уважаеми локомотивци, С настоящото официално уведомление бих искал да ви информирам, че считано от днес (07.10) прекратявам..

публикувано на 07.10.24 в 17:56

Лудогорец пречупи Локомотив след късен гол

Лудогорец победи много трудно Локомотив(Пловдив) с 1:0, но спечели важни 3 точки, с които се откъсва еднолично в класирането. Разградският тим започна доста по-активно от своя съперник и почти не му даваше топката в първите минути.  Квадво Дуа нанесе първия точен удар в мача в 11-тата минута, който не успя да затрудни изобщо Луков. Далеч по-опасно бе..

обновено на 07.10.24 в 10:13
Героят Вини Трибуле

"Ботев" победи с 1:0 "Левски" и е на 3 точки от върха

"Ботев" (Пловдив) победи инфарктно с 1:0 над "Левски" в дербито от 11-ия кръг на Първа лига. Големият ерой за „канарчетата“ бе Вини Трибуле, който се разписа в 87-ата минута, за да донесе успеха на своя тим с дебютното си попадение. "Жълто-черните“ бяха в числено намален състав след директен червен картон на Йонас Там в 63-ата минута за нарушение..

публикувано на 05.10.24 в 23:06