Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Завършват "Дни на музиката в Балабановата къща"

Заключителният концерт на есенното издание на 12-я Музикален фестивал  „Дни на музиката в Балабановата къща“  ще представи едни от най-изкусните майстори на камерното музициране в България - струнен квартет  „Филхармоника“.

И четиримата участници в състава му заемат водещи позиции в Софийска филхармония – Павел Златаров – цигулка – концертмайстор, Ана Иванова – цигулка – помощник-концертмайстор, Милена Златарова – водач на виолите и Иван Лалев - водач на виолончелите на именития оркестър.

Програмата включва произведения от Дворжак и Равел. 


Още от категорията

Антония Маринова – Crazy и нейната „Уловената река“

Майсторката на колажа Антония Маринова – Crazy открива изложбата си „Уловената река“ в галерия „Лабиринт“ тази вечерв 18 часа.  Антония Маринова работи еднакво добре с графика и фотография. Така създава динамични и много модерни творби. „Улавя реката на подсъзнанието и ни въвлича в едно сюрреалистично пътешествие, в което да пресеем..

публикувано на 17.01.22 в 13:39

Между намерения и реализъм в програмата за Стария град

Община Пловдив публикува за обсъждане проект за програма „Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив". Тя предвижда въвеждането на правила и ред за финансиране на проекти за консервацията и реставрацията на фасади и художествени елементи на сгради, частна собственост, които са на територията на Архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив“.  Всички..

публикувано на 17.01.22 в 13:11

В "Срещите" за "Пукнатините на канона"

Тази събота в "Срещите" с писателя Георги Господинов ще си говорим за една литературна антология в миниатюр. Иначе казано за разказа - литературен, върху последните български банкноти. С Георги Господинов четем текстове от Свети Иван Рилски до Пенчо Славейков, откриваме широк спектър от жанрове - от църковното песнопение до лирическо..

обновено на 15.01.22 в 09:40

Отложиха премиерата на "Незнайко в Слънчевия град"

За наше голямо съжаление се налага да отменим премиерата на "Незнайко в Слънчевия град", поради заболяване на артист от екипа - съобщават от Кукления театър в Пловдив. Премиерата беше предвидена за днес. "Незнайко в Слънчевия град" може да гледате на 11 февруари, като презаверите билетите си. Ако вече имате закупен билет и искате да гледате..

публикувано на 15.01.22 в 08:39

Проектът "Небет тепе" не е бутафорен, но ще се преработва

Главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов по негово искане е имал среща с директора на НИНКН арх. Петър Петров за проекта „По крепостните стени на Филипопол“ в частта му за Небет тепе. Като причини той посочи забавеното становище на НИНКН за проекта, както и факта, че когато е внасян, той не е бил запознат с него.  На срещата му е съобщено, че..

публикувано на 14.01.22 в 15:45
Подкасти от БНР