Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силният вятър остави множество селища в Смолянско без ток

Бурята пречи на техниците, от EVN нямат прогноза за отстраняването на авариите

| обновено на 29.11.21 в 13:45


Десетки селища в шест от 10-те общини в Смолянска област са без ток, заради скъсани далекопроводи от силния вятър.  Няма ток в 25 селища в община Смолян и в квартал „Каптажа“ в областния град. 

В община Баните с прекъснато електрозахранване са 11 селища, както и общинския център и в местността „Кашлите.“. В осем села в община Мадан. В община Златоград без ток са в квартал „Запад“ и в местността „Пирийца“. 

Без ток са три села в община Девин и в кв. Настан. В община Доспат няма ток в две села. В община Борино – в района на Ягодинската пещера. В община Чепеларе без ток е село Забърдо и хижа „Персенк“. 

Аварийни екипи работят навсякъде по отстраняване на възникналите повреди, информират от ЕВН.

Аварийни екипи работят навсякъде по отстраняване на възникналите повреди, но ураганният вятър пречи на работата, съобщи пред Радио Пловдив говорителят на ЕВН Крум Косев.  По думите му, на места силата на стихията не позволява достъп на ремонтите групи до мястото на авариите, застрашавайки самите работници. 

Засега  от дружеството не се ангажират дори с прогнозни срокове за разрешаването на проблемите. 

Прави се всичко възможно, но екипите ще успеят когато времето позволи тяхната намеса, уточни говорителят на ЕВН. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17

Откриха зона за шах на открито на Гребната база

С демонстративна партия шах между гросмайстор Виктория Радева и кмета на Пловдив Костадин Димитров на Гребната база бе открита нова площадка за шах на открито.  Играта завърши реми, а след това европейската ни шампионка показа пред присъстващите партията й от първия кръг на Европейското в Баку. Зоната за шах се намира до Младежкия център и..

обновено на 15.07.24 в 11:15

В Марково ще се проведе общоселско събрание заради безводието

В Марково тази вечер ще се проведе общоселско събрание, на което да се обсъди проблема с недостига на вода и предлагания от ВиК режим за ползване. Като причина за безводието от водното дружество изтъкват засушаването, намаления дебит и повишеното потребление, както и това, че питейна вода се ползва за пълнене на басейни и поливане на..

публикувано на 15.07.24 в 10:46

Пловдив събира на форум учители в чужбина

Пловдив е домакин на двудневен семинар за учители от българските училища в чужбина. Днес и утре в къща музей „Христо Г. Данов“, Стария град ще се проведе семинар на темата „Учителят зад граница между „Възрожденските“ предизвикателства и методическите решения“. Форумът се организира от екипа на Пловдивския университет „Паисий..

публикувано на 15.07.24 в 08:32

Министър Запрянов ще открие новата полоса в Граф Игнатиево

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще открие официално новата полоса за излитане и кацане в Трета авиационна база в село Граф Игнатиево. Той ще връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев. В рамките на церемонията ще се извърши пребазиране на самолети МиГ-29 от летище Пловдив, с което се подновява..

публикувано на 15.07.24 в 08:27