Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма сделка с Гергов, за която Бойко Борисов да не знае


Днес Пловдивският панаир попадна окончателно в ръцете на Георги Гергов и това е много тъжен ден за Пловдив. Той увеличава влиянието си в Международен панаир - Пловдив  до 79,3%, което му дава възможност да взима решение от всякакво естество, коментира пред Радио Пловдив общинският съветник от ДБ и лидер на ДСБ в Пловдив Йордан Иванов. 

На сесия на Общинския съвет на Пловдив във вторник от ДБ поискаха да се спре сделката на Георги Гергов с община Варна за влизането й в Пълдин туринвест, както и да бъде защитен интереса на Пловдив в съвместното дружество. 

От ДБ очакват главният прокурор да се самосезира за отказа на кмета на Варна Иван Портних да изпълни решение на общинския  съвет  от 2017-та година, което го задължава да прехвърли акциите на общината на държавата, както и областния т управител на Варна да върне днешното решение на местния парламент като незаконосъобразно.

"По принцип вярваме, че частният собственик е по- добър стопанин от държавата, но Пловдивският панаир е изключение и е пример за точно обратното. Откакто е в ръцете на Гергов той не се управлява добре и моят  страх е, че не ни очаква нищо добро", каза Иванов.

Той призова кметът на Пловдив Здравко Димитров трябва да проведе разговор със своя съпартиец Иван Портних, ако областният управител на Варна върне решението за ново разглеждане.

Лидерът на ДСБ отказа да коментира казаното от пловдивския кмет във вторник, че Портних  предлага на Община Пловдив да купи акциите на Варна за 16 милиона лева. Според него това предложение никак не е официализирано и в този смисъл не звучи сериозно.

"Оглушителното мълчание на ГЕРБ в пленарнтата зала на Варна е много страшно. Те гласуваха сделката в условия на пълно мълчание. Прозира партийна заповед, партийно решение на ГЕРБ по темата, което идва от най- високо ниво. Няма сделка с Георги Гергов, за която Бойко Борисов да не е информиран", категоричен е Йордан Иванов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разчитам на младите да вдъхнат енергия на лявото обединение

Разчитам на младежите в БСП и останалите леви партии да вдъхнат енергия на лявото обединение, за което предстои да подпишем меморандум. Това заяви депутатът от БСП Иван Петков. Увереността му в това идва от факта, че младежките формации на левите партии се срещнаха вчера, а резултатът е – искане за поява на тази нова жива сила, на нови..

публикувано на 26.07.24 в 11:22

КС решава по целесъобразност и под диктовка от силните на деня

В нашата държава въпросите в КС се решават по целесъобразност и в зависимост от силните на деня. И в решението на шестата поправка на основния закон логичният въпрос е кой има интерес от това да останат в сила орязаните правомощия на президента и да бъде торпилиран поредният опит за същинска съдебна реформа, каза в предаването "Точно днес" адв. Михаил..

публикувано на 26.07.24 в 10:52

Уволнен съм, защото подкрепих Ахмед Доган

Уволнението ми от поста на областен управител е политическо действие, продиктувано от някого на премиера, поради факта, че застанах зад почентия председател на ДПС Ахмед Доган. "За мен беше очаквано нещо подобно, но не мислех, че ще разбера от медиите и от служителите в администрацията за решението на Министерски съвет." Според Пехливанов такива са..

публикувано на 26.07.24 в 09:55

Гергов ще обжалва решението на съда за варненските акции в Панаира

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“. По думите му съдебните решения трябва да се изпълняват, но след като има право на обжалване, той ще се възползва от него. Гергов акцентира върху..

публикувано на 25.07.24 в 15:35

След август ще има масови фалити в туристическия бранш

"Шокира ме високата цена на електроенергията след 16ч., която достигна между 1500 и 2000 лв. мгвт/ч. И то - без ДДС и пренос на енергия.  Това вече го изпитахме през август 2022 г., когато обаче имаше компенсации за бизнеса и той понесе поскъпването сравнително леко. Сега обаче в пиковите два месеца на туристическия сезон - юли и август, тази цена я..

публикувано на 25.07.24 в 11:49