Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Славик Табаков в "Срещите" тази събота

| обновено на 18.12.21 в 09:55


Какво ни казва раннохристиянската символика? Кой е "секретният език" на мозайките? И вярно ли е, че от земите на българите идват хора, ковали основите на християнството в Римската империя? 

Въпроси към проф. Славик Табаков  - гост на СРЕЩИТЕ тази събота, 18 декември, от 9 ч. Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Орлин Горанов изпълнява песента „Все още“ на авторския концерт на Кристиян Бояджиев в I студио на БНР.

Орлин Горанов празнува 50 години на сцената

Петдесет години на сцената е период , за който човек  трудно може да повярва, че  толкова неумолимо бързо са минали- споделя любимият на милиони българи певец Орлин Горанов. Приема този факт с благоговение, защото винаги е бил с приятни за него хора на сцената и са правили това, което искат. Благодарен е на публиката , че за всичките тези 50 години..

публикувано на 24.06.24 в 16:15

Започва седмица на занаятите в Етнографския музей

В Пловдивския етнографски музей започва ХVІ-то издание на Седмицата на традиционните занаяти. Тази година акцентът е върху древния и красив занаят плъстене.  Всеки ден майстори-плъстари ще демонстрират своите умения, ще обучават малки и големи и ще предлагат своите ръчно изработени изделия. В 18 часа довечера в музея ще бъде открита и..

обновено на 24.06.24 в 12:22

Преге - предаване за света на книгите, 22 - 28 юни

В предаването за книги на Радио Пловдив на 22.06.2024  бяха представени следните заглавия Рубрика „Напълно непознати“ Франц Кафка. Завръщане у дома. Избрани разкази и фрагменти. 322 стр., тв. к., ок. 5А, Кръг, 2024. Марио Варгас Льоса. Лудориите на лошото момиче. 368 стр., ок. 5А, Колибри, 2024. Исабел Каняс. Хасиендата...

публикувано на 24.06.24 в 10:45

"Слънчови невести" в Асеновград на Еньовден

Повече от 300 момичета на възраст от 3 до 12 години, облечени в булчински рокли, изпълниха градския парк в Асеновград. Те участваха в единствения по рода си обичай "Калиница". Традиционно празникът се провежда на Еньовден, рождението на Свети Йоан Кръстител, а поверието гласи, че участничките ще имат "леко венчило". Празникът започна рано сутринта в..

публикувано на 24.06.24 в 10:16

„Алтер его” - памет за доц. Владимир Янев

Преди дни ни напусна знакова личност за Литературен Пловдив – доц. Владимир Янев. Това е преподавателят в ПУ „Паисий Хилендарски“, който пръв ми подаде ръка в Пловдивския университет, окуражи ме да се занимавам сериозно с поезия и сатира. Буден, рефлексивен, вдъхновяващ, отрезвяващ и харизматичен... Твърдеше, че свири втора цигулка, но..

обновено на 22.06.24 в 14:07